KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jakab Péter feldúltan kiabálta: Ez egy puccs ellenem!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Új információk birtokába jutott a Metropol a Jobbikban zajló politikai háborúról. A sokak szerint végnapjait élő pártban többen is fellázadtak az egyre mélyebbre süllyedő Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő erőszakos módszerei miatt.

A pártelnök már nyíltan kimondta, hogy puccsot készítenek elő ellene, sőt minden esetre készen már írásban is megfogalmazta a lemondását. Úgy tudni, hogy a frakcióvezetésről is le akarják mondatni a pártelnököt, aki azzal fenyegetőzik, hogy lemond és „kiül a függetlenek közé” – olvasható a Metropol cikkében.

A Jakab Péterrel szembefordulók elszántságát nyilvánvalóan fokozza a Jobbik szexbotránya, amire Jakab Péter és élettársa, Molnár Enikő nem hajlandók semmiféle érdemi módon reagálni.

A párt belső ügyeit jól ismerők szerint ennek az az oka, hogy

a feltételezett elkövető hozta létre azokat a fantom alapszervezeteket, amelyek révén újra megválasztották Jakabot.

Vagyis a pártelnök, ahogy a Metropol egyik jobbikos forrása fogalmazott, valójában a „szexbotrány és egy választási csalás rabja”.

Néhány napja a legutóbbi elnökségi ülésen a puccsisták már egyértelműen szembefordultak Jakab Péterrel. A közvetlen kiváltó ok az volt, hogy

Molnár Enikő önkényesen eldöntötte, hogy kirúgja Béres Ferenc Attilát, a Jobbik kommunikációs igazgatóját, a Zsúrpubi főszerkesztőjét. Méghozzá azért, hogy ezt a pozíciót is magának szerezhesse meg, egyedül ő intézhesse a párt kommunikációját.

Amikor ez ellen az elnökség több tagja is tiltakozott, Jakab élettársa kijelentette, hogy neki ehhez is joga van. Indoklásként egy olyan szervezeti és működési szabályzatot vett elő, amit állítólag még a korábbi elnökség szavazott meg, széles körű felhatalmazást adva a pártban különös öltözködése miatt Mamuszosnak gúnyolt kabinetfőnöknek.

Ezután robbant ki az a botrány, amit Jakab Péter később tudatos puccsnak minősített. Az elnökség több tagja ugyanis a szabályzat azonnali megváltoztatását, Molnár Enikő háttérbe szorítását kezdeményezte.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev a pokol lovasára bízná Joe Bident

A puccsisták élére Jakab Péter megdöbbenésére az a Potocskáné állt, akit eddig a szövetségesének hitt. Mindez azért jelent egyértelműen fordulópontot, mert Potocskáné Jakab Péter elnökhelyettese, akit 88 százalékos többséggel választott meg a tagság.

Sokan máris benne látják a Jobbik megmentőjét, ha sikerülne az egyre több botrányba keveredő Jakab Pétert eltávolítani. Jakabot az is megdöbbentette, hogy az elnökségből Potocskánéhoz csatlakoztak az alelnökök – Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán –, így pedig már többségben voltak.

Jakab Péter ekkor már tudatos lázadást, sőt a Jobbik tudatos szétverését vetette az elnökség tagjainak szemére. Potocskáné és társai ennek ellenére pontról pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot.

Az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az elnökségi ülésről önkontrollját elvesztve, kiabálva kirohant Molnár Enikő, akit a párt informatikai vezetője, Németh Zsolt is haladéktalanul követett.

Németh személye azért is különösen érdekes, mert az ő felesége az a Szabó Hajnalka, akiből Molnár Enikő a baloldali pártlistára nevét önkényesen feltéve országgyűlési képviselőt kreált.

Jakab Péter egy ideig mereven maga elé bámulva a helyén maradt, majd „Ez egy puccs ellenem!” felkiáltással kirohant a teremből.

A Metropol információi szerint ekkor Potocskáné Szabó Gábor választmányi elnökre nézett, és azt mondta:

Gyurcsány perceken belül meg fogja tudni, hogy mi zajlik itt.

Szabó ekkor visszakérdezett, hogy ezt miért éppen neki mondja Potocskáné.

Az elnökségi ülés a botrányos kirohanások ellenére határozatképes maradt, Potocskáné elnökhelyettesként átvette a vezetést és pontról pontra haladva megváltoztatták a működési szabályzatot. Kifejezetten megtiltották, hogy ezután az elnökségi ülésen részt vehessen Jakab élettársa és annak legfőbb szövetségese, az informatikai igazgató.

A Metropol információja szerint ezután megtárgyalták annak lehetőségét is, hogyan lehet Jakab Pétert eltávolítani a parlamenti frakció éléről. A lap telefonon elérte Potocskánét, a „puccsisták” vezetőjét, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. Jakab Péter , miután értesült a fejleményekről, azzal fenyegetőzött, hogy lemond és a parlamentben „kiül a függetlenek közé”.

Ez is érdekelheti:  Ezért támogatják az arab államok Izraelt Iránnal szemben

Kiemelt: Jakab Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: Metropol / Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük