KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itt az ítélet Fenyő-ügyben: Gyárfás Tamást hét év fegyházra ítélték, Portik Tamás életfogytiglant kapott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szigorú ítéletet hozott az 1998-as merénylet kapcsán első fokon a Fővárosi Törvényszék.

Több, mint három évvel a bírósági eljárás megkezdése után csütörtökön reggel ítéletet hirdetett első fokon a Fővárosi Törvényszék az utóbbi időszak legnagyobb közérdeklődést kiváltó büntetőperében, amelyben a bíróságnak azt kellett eldönteni: vajon a vád alá helyezett Gyárfás Tamás és Portik Tamás adott-e megbízást 1998-ban a Fenyő János, VICO-birodalom fejének meggyilkolására.

A Fenyő gyilkosság – máig tartó rejtelmek

A vád szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János rivalizálása vezetett a gyilkossághoz, miután „a két médiavállalkozó között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.” Az ügyészség azt állítja: Gyárfás 1997-ben úgy tett pontot a konfliktusra, hogy megölette vetélytársát. A Nap Tv tulajdonosa először Tasnádi Pétert bízta meg az emberöléssel, de ő – bár a pénzt eltette – végül nem teljesítette a megbízást. Ezek után fordult Gyárfás Portikhoz, aki végül a gyilkosság miatt már korábban életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác-al ölette meg Fenyőt.

A váratlan eseményektől és fordulatoktól sem mentes büntetőper utolsó szakaszában a másodrend vádlott, a már többszörösen elítélt, jelenleg is börtönbüntetését töltő egykori maffiózó, Portik Tamás minden eszközt felhasználva igyekezett elhúzni az eljárást, még saját fiát is bevetette, hogy elérje célját.

Az eljárás során – amelyen szakértőket és több tucat tanút hallgattak meg – mindkét vádlott következetesen tagadta bűnösségét, Portik szerint koncepciós eljárást folytattak ellene, amelyben egy elfogult bíró ítélkezik.

A bíróság csütörtökön szigorú biztonsági intézkedések mellett hirdette ki ítéletét, a sajtó képviselői és a hallgatóság is csak többszörös átvizsgálás után léphetett a zsúfolásig megtelt tárgyalóterembe. Az elsőfokú verdiktet nem csak a szabadlábon védekező Gyárfás Tamás, hanem az eljárást eddig csak video-összeköttetésen keresztül követő Portik Tamás is személyesen hallgatta végig. Őt, ahogy korábban is, kéz és lábbilincsben hozták a tárgyalóterembe.

Ez is érdekelheti:  Rettenetes: Magyarország nem került be a tíz legbiztonságosabb ország közé a queer utazók számára

Póta Péter bíró röviddel fél kilenc után hirdetett ki ítéletét, amelyben bűnösnek mondta ki Gyárfás Tamást, bűnsegédként elkövetett emberölésben, és ezért őt hét év fegyházbüntetésre ítélte.

A bíróság Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, és ezért az egykori maffiózó életfogytiglani fegyházbüntetést kapott.

Mandiner

Kiemelt képen: Gyárfás Tamás érkezik a bíróságra. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük