KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Őrölet: Br. Bean az oka, hogy a britek nem igazán akarnak elektromos autót venni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A múlt hónapban már átlépte az egymilliót az Egyesült Királyságban eladott elektromos autók száma, de a döntéshozók még nem elégedettek a terjedés ütemével, legújabban pedig meglepő bűnbakot találtak: Mr. Beant – írta meg az Rtl.hu.

Mint a Fortune írja, a Zöld Szövetség nevű, független szervezet kedden a brit törvényhozás felsőháza, a Lordok Háza előtt Rowan Atkinsont okolta azért, ahogy az emberek az elektromos járművekre tekintenek. Az autóbolond színész ugyanis tavaly nyáron a Guardianbe írt egy véleménycikket, amelyben „lélektelennek” nevezte a villanyautókat.

Atkinson közölte: becsapottnak érzi magát, amiért villanyautót vett, de elismerte, hogy „csodálatos szerkezetekről” van szó, amelyek gyorsak, csendesek és nemrég még olcsón voltak üzemeltethetőek. Ám szerinte lassan véget érnek a „mézeshetek”, és jobb döntés lehet megtartani a régi, benzinmotoros autót, mint venni egy új elektromosat.

Az egyik legkárosabb cikk Rowan Atkinson kommentárja volt a Guardianben, amelyet alaposan megcáfoltak – közölte a Zöld Szövetség a Lordok Háza környezetvédelmi és éghajlatváltozási bizottsága előtt. Hozzátették, hogy sajnos a cáfolatok nem értek el olyan széles közönséget, mint az eredeti, hamis állítások.

MH

Kiemelt kép: egy pillanat a Mr. Bean sorozat egyik epizódjából / Fotó: NorthFoto

Ez is érdekelheti:  „Mindenhol ott vagyunk; meg fognak ölni titeket” – halálosan megfenyegették a Mi Hazánkat Ukrajnából (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Őrölet: Br. Bean az oka, hogy a britek nem igazán akarnak elektromos autót venni

  1. Szerintem is az elektromos autóé a jövő. Valószínű, hogy 10 éven belül árban lemegy a benzinesek szintjére, 6-800 km-t elmegy egy töltéssel, és 15-20 perc alatt fel lehet tölteni. Na, akkor ilyet veszek én is. Addig meg finanszírozzák a kísérletezést azok, akik divatból megveszik. Azt hiszem az emberek többsége hozzám hasonlóan gondolkozik. A politikusok meg csak fontoskodnak, a technikai fejlődést fölösleges törvénybe iktatni, a gőzmozdony is kiment enélkül is a divatból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük