KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Iráni autók is betölthetik a szektorban kialakult piaci rés egy részét Oroszországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután hivatalosan számos nyugati autómárka kivonult az orosz piacról, az oroszok kénytelenek voltak gyorsan reagálni. Bár vannak területek, ahonnan még a hazai beszállítók a szükséges alkatrészeket nem tudják teljes körűen előállítani, Oroszországban olyan majdnem elfeledett autómárkák gyártását kezdték meg, mint például a Moszkvics.

Ugyanakkor a már korábban is jelen lévő kínai modellek mellett Irán autóipara is készül meghódítani Oroszországot. Egyes szakértők szerint, ha beindulnak a folyamatos beszállítások Iránból, akkor ezek a modellek jelentősen javítják majd a kínálati oldalt, amellyel a jelenleg létező piaci rést egy részét be tudják tölteni, hiszen ár-érték arányban meglehetősen versenyképesen lehetnek az orosz piacon.

A tendencia a szakértők szerint egyébként valószínűleg úgy alakul, hogy – mivel a kínai autók már november-decemberben a legkelendőbb külföldi autókká váltak Oroszországban – 2023 nyarára erős kínai kereskedői hálózatok jelennek meg, amelyek aktívan hatnak majd az orosz autópiacra. A tömegszegmenst az AvtoVAZ és a Moskvich autói foglalják majd el, és egyáltalán nem kizárt, hogy iráni gyártmányú autókat is forgalmaznak hamarosan a kereskedők.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Kína röhög a markába: dinamikusan nő az Oroszországban eladott kínai autók száma

Megvannak az oroszok a Renault nélkül is – visszatért az ikonikus szovjet autómárka

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: