KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megvannak az oroszok a Renault nélkül is – visszatért az ikonikus szovjet autómárka

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alig pár hónappal azután, hogy a Renault francia autóvállalat kivonult az orosz piacról, a moszkvai gyárát is hátrahagyva, az oroszok bejelentették, hogy újraindul a termelés a gyárban.

Oroszország szerdán újraindította a szovjet korszak ikonikus autómárkája, a Moskvich frissített változatának gyártását a Renault egykori moszkvai gyárában.

Több mint két évtized után a Moszkvai Autógyárban újjáéledt a Moskvich személygépkocsi. A gyártó a Kamazzal együtt évi 100 ezer darab jármű gyártását tűzte ki célul, melyek között a hagyományos meghajtású és az elektromos motorral szerelt változatokat is kínálják a repertoárban.

Az első 600 autó várhatóan decemberben kerül le a gyártósorról,amelyből 200 darab elektromos meghajtású lesz – tájékoztatott a Kamaz.

A fejlesztésben és a gyártásban valószínűleg kínai szakemberek is közreműködhetnek, hiszen – mint azt kiemelték – ezek a modellek teljesen eltérnek az eredeti Moskvichtól, és kínai dizájnjuk lesz.

Az összeszerelési folyamatok teljes kialakítása helyi beszállítók bevonásával a tervek szerint 2023 végéig megtörténik – tájékoztatott Denis Manturov orosz kereskedelmi miniszter

 

Kiemelt kép: A Moskvich autómodelleket a Moskvich Moszkvai Autógyárban mutatják be, Moszkvában, Oroszországban. © Szputnyik / Ramil Sitdikov

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Vissza a normalitáshoz: kezet fogott Pozsony és Moszkva

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük