Irán még az ukrajnai konfliktust megelőzően szállított drónokat Oroszországnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Irán még az ukrajnai különleges művelet megkezdése előtt szállított drónokat Oroszországnak – nyilatkozta újságíróknak Hossein Amir Abdollahian iráni külügyminiszter.

„Néhány hónappal az ukrajnai konfliktus előtt korlátozott számú drónt adtunk  Oroszországnak. Ha Kijev rendelkezik olyan dokumentummal, amely szerint Oroszország iráni drónokat használt Ukrajnában, akkor azokat mutassák be nekünk”

– idézte Abdollahiant az ABC News. A külügyminiszter megjegyezte, hogy Irán továbbra is a konfliktus lezárása mellett van.

Korábban Rau lengyel külügyminiszter jelentette ki, hogy az Európai Unió megvizsgálja, hogy Oroszország honnan szerezte  az iráni kamikaze drónokat. Vaszilij Nebenzja orosz állandó ENSZ-képviselő hamis hírnek nevezte, hogy Oroszország Iránból vásárolt volna drónokat a konfliktus kezdete óta. A Kreml is tagadta ezeket az információkat. Abdollahian is úgy nyilatkozott korábban, hogy Irán nem teszi lehetővé általa gyártott drónok szállítását Oroszország részére a konfliktus ideje alatt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük