ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Horvátország bejelentette, blokkolni fogja a svédek és finnek NATO csatlakozását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sarlatánságnak és veszélyesnek nevezte Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának szándékát Zoran Milanovic horvát elnök kedden. Mint mondta, ez egyébként provokáció Oroszországgal szemben.

Zágráb mindaddig megtagadja a két ország NATO tagságának ratifikálását, amíg az Egyesült Államok és az EU nem gyakorol nyomást a szomszédos Bosznia-Hercegovinára, hogy az biztosítsa az ott élő horvátok alapvető szavazati jogát – tette hozzá Milanovic.

„Ami engem illet, bekerülhetnek a NATO-ba, tollal szúrkálhatják a veszett medve szemét” – mondta Milanovic újságíróknak kedden Zágrábban.
„Amíg azonban Bosznia-Hercegovinában nem oldják meg a választójogi kérdést, amíg az amerikaiak, az angolok, a németek – ha tehetik és akarják – nem kényszerítik Szarajevót és Bakir Izetbegovicot, hogy a következő hat hónapban módosítsák a választójogi törvényt – ezzel biztosítva a horvátok alapvető jogait -, a Sabor (horvát parlament) nem ratifikálja senki NATO tagságát” – tette hozzá a horvát elnök.

A NATO nem vehet fel új tagokat a jelenlegiek jóváhagyása nélkül – mutatott rá Milanovic, hozzátéve, hogy Horvátország szerepét jelen pillanatban „történelmi jelentőségűnek” tekinti.

Milanovic szerint most kiderül, hogy az Egyesült Államok elnöke és külügyminisztere meghallja-e Horvátország szavát és tesznek-e lépéseket ezért.

Elegem van abból, hogy figyelmen kívül hagynak és elhanyagolnak egy NATO- és EU-tagot, és félreállítják Horvátországot”

mondta Milanovic, hozzátéve, hogy ha az Egyesült Államok és nyugat-európai szövetségesei azt akarják, hogy a két skandináv ország a NATO tagja legyen, „oda kell figyelniük arra, amit Horvátország mond .”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Zoran Milanovic, Horvátország elnöke. © Getty Images / Bernd von Jutrczenka

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: