KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Horn Gyulától Márki-Zay Péterig – avagy a kommunisták színeváltozása (Szilágyi Ákos grafikájával)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Arról már korábban is sokszor értekeztünk, hogy hazánk történelmi folyamatában hogyan formálódtak, alakultak a kommunisták, persze mindig annak függvényében, éppen mikor, mire volt szükségük a fennmaradásukhoz és további életterük fenntartásához – természetesen a hatalom megszerzése és az élősködés érdekében.

No, nézzük akkor egy kicsit a történelmi kronológiát. 1918-ban megalakult a Kommunisták Magyarországi Pártja. Itt rögtön néhány nevet mindenképpen meg kell említenünk, hiszen azok közül, akik 1918 novemberében részt vettek az alakuló összejövetelen, az 1919-es patkánylázadás idején, vagyis 1919. március 21. és augusztus 1. között számos terrorista, népírtó cselekedetet követtek el.

Kun Béla, Korvin Ottó, Szamuely Tibor, Sallai Imre, Lukács György. Hogy mi a közös bennük azon kívül, hogy alapítói a KMP-nek és Lukács György kivételével valamennyien a KMP első központi bizottságának tagjai voltak? Kivétel nélkül mind gyilkosok. Természetesen a sort lehetne tovább folytatni, hiszen nem ők az egyedüliek, de talán éppen ők azok, akiknek a nevei mindenki számára ismertek.

Az említettek közül Lukács György volt az, akivel a legkegyesebben bánt az élet, az MSZMP (Magyar Szocialista Munkáspárt) tagjaként távozott a földi világból 1971-ben, vagyis életében eljutott a Kun Béla féle kommunista párttól a Kádár János féle Magyar Szocialista Munkáspártig. Az ő tanítványa volt az a Heller Ágnes, aki a 2006. október 23-án történt rendőrterrort meggyőződéssel tagadta .

Ezen kis kitérő után nézzük csak hogyan is „módosult” ez a kaméleonpárt, ugyanis nem árt figyelmeztetni azokat, akik a történelemmel életük során nem igazán foglalkoztak, vagy szemellenzősen igyekeznek elnézni a történelmi tények mellett.

Tehát: (1918)Kommunisták Magyarországi Pártja ► (1919)Magyarországi Szocialista Párt (MSZP) ► (1919)Szocialista-Kommunista Munkások Magyarországi Pártja ► (1925)Magyarországi Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ► (1943)Békepárt ► (1944)Magyar Kommunista Párt ► (1948)Magyar Dolgozók Pártja (MDP) ► (1956)Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ► (1989)Magyar Szocialista Párt (MSZP).

Nos, az MSZP ma is egy létező párt, de tudjuk, hogy korábbi elnöke, bizonyos Gyurcsány Ferenc 2011-ben megalakította híveivel a Demokratikus Koalíció nevű pártot, mellyel mára a magyarországi ellenség vezető szereplője lett, igyekezve bedarálni a vele egyazon oldalon álló valamennyi pártszereplőt. Tehát nem nehéz megjósolni, hogy az MSZP-nek a folytatásban milyen jövője lesz, amit a folyamatos közvéleménykutatások is igazolnak.

Tehát nyugodt szívvel levonhatjuk azt a konzekvenciát, hogy amit a kommunisták a XX. században kaméleon üzemmódban végeztek, a XXI. században ugyanolyan elánnal folytatják. Ebből az erőszakos, totalitárius megnyilvánulásaik sem vonhatóak ki.

Szilágyi Ákos kollégánk nagyszerű grafikájában éppen erre hívja fel a figyelmet:

mszp-marki-gif

A mozgókép teljes méretű megtekintéséhez kattintson a képre!

Szilágyi Ákos további munkái itt tekinthetőek meg>>>

Kiemelt kép: Szilágyi Ákos

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: