KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hihetetlen ütőkártya van Putyin kezében, rettegnek a németek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország politikai és katonai vezetésének tagjai mélyen aggódnak amiatt, hogy az orosz hatóságok kompromittáló, köztük intim anyagokat is tartalmazó anyagok birtokába juthatnak – jelentette a Bild című német bulvárlap nyomán az eadaily.com.

“Ez a kérdés a politikai Berlint a Bundeswehr vezetése között a médiának kiszivárgott telefonbeszélgetés botránya óta gyötri, és egyeseket (politikusokat és katonai tisztviselőket) még meg is ijeszt: mit tud az orosz hírszerzés a német politikusokról és minisztériumi tisztviselőkről?”

– írja a kiadvány.

A Bild elismeri, hogy az orosz titkosszolgálatok az elmúlt években valószínűleg kompromittáló információkat gyűjtöttek a német köztisztviselőkről. Carlo Masala német katonai szakértő szerint az orosz biztonsági szolgálatok “intenzív előkészületei” már jóval az ukrajnai konfliktus előtt megkezdődtek.

“És mint tudjuk, Oroszország tudja, hogyan kell felhasználni az információkat. És e tekintetben elsősorban olyan férfiak vannak célkeresztben, akiket köztudottan a kelleténél jobban foglalkoztat a szex. Vagyis a nők, akik szexuális kapcsolatba kerülnek velük, aztán valahogy leszoktatják őket erről a függőségről. Én feltételezem, hogy természetesen sikerül a közeljövőben kompromisszumot kötniük”

– jegyezte meg Masala.

A katonai szakértő szerint kompromittáló, köztük intim jellegű adatok lehetnek az orosz biztonsági szolgálatok kezében, többek között “politikusok, miniszterek, tisztviselők” ellen. Mint Masala hangsúlyozta, az állambiztonsági szervek munkájának része az is, hogy “pszichológiai profilokat állítanak össze a vezetőkről vagy beosztottakról”, hogy tudják, “hol sebezhetőek, hogyan közelíthetik meg őket, hogy végül együttműködésre bírják őket”.

A katonai szakértő a közelmúltban kirobbant botrányt kommentálva, amikor kiszivárgott a médiához egy telefonbeszélgetés hangfelvétele, amelyen a Bundeswehr vezetőségének képviselői egyebek mellett a krími híd elleni csapás tervéről tárgyaltak, az esetet “emberi tényezőkből eredő vétségnek” nevezte.

“Úgy tűnik, hogy a kiszivárgást elvileg egy mobiltelefon okozta, amellyel a botrány egyik szereplője egy Szingapúrból indított hívásra csatlakozott egy nem biztonságos vonalon. És természetesen ez az a fajta tipikus hiba, amit biztonsági okokból nem szabadna elkövetni. Egyszerűen fogalmazva, a legtöbb ilyen szivárgás emberi hiba miatt történik”

– foglalta össze.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

Magyar Hírlap

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük