KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Igazi MSZP-s nagyhalakig ért el a zuglói korrupciós botrány

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Már négy szocialista érintettje van a zuglói parkolási botrányként elhíresült bűnügynek. A gyanúba keveredett MSZP-s politikusok között van Horváth Csaba, Zugló polgármestere, Tóth Csaba, a zuglói szocialisták erős embere, Molnár Zsolt parlamenti képviselő és Baja Ferenc volt miniszter is. A Magyar Nemzet birtokába jutott vallomásrészletek szerint az ellenzéki politikusokhoz összesen több mint háromszázmillió forint feketepénz áramlott.

Újabb szocialista politikus lett gyanúsítottja a befolyással üzérkedés, vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen zajló, a zuglói fizetős parkolási rendszerrel, valamint a BKV-val kapcsolatos visszaélések miatt indult nyomozásnak.

Pénteken ugyanis Baja Ferencet hallgatta ki a főügyészség, akit társtettesként, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével gyanúsítanak.

Baja az MSZP igazi veteránjának számít. A politikus 1994 és 2014 között szocialista országgyűlési képviselő volt.

A Horn-kormány idején környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 2002 és 2010 között pedig a Miniszterelnöki Hivatalban tevékenykedett államtitkárként, ahol különböző területek tartoztak hozzá, többek között az informatikai projekteket felügyelte.

Beszédes, hogy Horn Gyulát követően Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is fontos feladatokat bízott rá. Neve a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányban is felbukkant.

Baja harmincmilliót kért

Visszatérve a Baja Ferenc elleni gyanúhoz, az ügyészségi közleményben azt írták, hogy a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Zrt. évekkel ezelőtt közbeszerzési eljárást indított a telephelyei informatikai üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő ezek után Budapesten találkozott egy férfival, akinek jelentős befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaságban.

A volt miniszter harmincmillió forintot kért azért, hogy ha nyer a pályázó kft., akkor ő szabad utat adjon a szerződésnek. Molnár Zsolt értesült erről a korrupciós megállapodásról, majd arra kérte a minisztert, hogy neki is kérjen a férfitól negyvenmillió forintot, cserébe ő sem fogja megtámadni a szerződéskötést. A kft. megnyerte a tendert, a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten negyvenmillió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

Ez is érdekelheti:  Sydney-ben összecsaptak a rendőrök az asszír ortodox közösség tagjai (videó 18+)

Utóbbi politikus mentelmi jogát néhány nappal ezelőtt kérte ki a legfőbb ügyész, így ő lehet a korrupciós ügy hetedik gyanúsítottja.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Kiemelt kép archív: Baja Ferenc, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) felszólal az elektronikus hírközlést érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Soós Lajos)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük