KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Friss: Parancsba adta Putyin, hogy állítsák le a mariupoli Azovstal elleni támadást

Vlagyimir Putyin orosz elnök a mai napon a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésen elrendelte a mariupoli Azovstal ipari övezet elleni támadás leállítását.

Putyin és Sojgu

Putyin azzal indokolta döntését, hogy nem találja helyesnek, hogy ezzel az akcióval kockára tegyék katonáik és tisztjeik életét. Azt mondta, nem szabad bemenni a föld alatti katakombákba, helyette hermetikusan le kell zárni az egész területet.

Putyin felhívta a figyelmet, hogy újra meg kell adni a lehetőséget az Azovstalban rejtőzködőknek, hogy kijöjjenek és megadják magukat. Ebben az esetben az orosz fél az ide vonatkozó nemzetközi jogszabályokban foglaltaknak megfelelően jár el a magukat megadókkal szemben és garantálja az életben maradásukat. Putyin hozzátette, hogy valamennyi sérültet szakszerű orvosi ellátásban részesítenek.

Nem ez volt az első eset, hogy az orosz haderő lehetőséget biztosított az Azovstal üzem földalatti labirintusaiban megbúvó ukrán és más (zsoldos) katonák számára, hogy megadják magukat. Az utóbbi napokban már többször is felkínálta az orosz haderő a megadás lehetőségét, azonban eddig a föld mélyén tartózkodó katonák még nem éltek a lehetőséggel. Közben az ukrán kormány kifejezetten megtiltotta katonáinak, hogy megadják magukat az orosz haderőnek.

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin – Fotó: Kreml honlapjaEADaily nyománNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük