KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Franciaországban megkéseltek egy zsidó nőt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Késsel megsebesítettek egy fiatal zsidó nőt az otthonában Lyonban, Franciaország harmadik legnagyobb városában – közölte szombaton az ügyészség, amely nem zárta ki az esetleges antiszemita indítékot.

Franciaország több városában tüntettek szombat este a gázai palesztinokkal való szolidaritás jegyében. A lyoni ügyészség a megtámadott fiatal nő ügyében „emberölési kísérlet” címén indított eljárást. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, a nő állapota nem életveszélyes.

A nő elmondása szerint otthonába becsengettek, és amikor ajtót nyitott, egy sötét ruhás, részben eltakart arcú támadó kétszer megszúrta, majd elmenekült.

Az ajtóra horogkeresztet festettek, de egyelőre nem tudni, mikor.

A párizsi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint szombaton körülbelül 19 ezren vonultak fel számos palesztin zászló alatt Párizsban, egyesek „Szabadítsátok fel Palesztinát” transzparensekkel. Más táblákon a „Bojkottáljuk Izraelt”, „Izrael terrorista állam” feliratok voltak olvashatók.

A rendőrség közölte: nem tiltja be a tüntetéseket, de nem tűr semmilyen rendbontást. Országszerte mintegy negyven megmozdulást jelentettek be.

Lyonban mintegy ötezren tüntettek a rendőrség szerint, a dél-franciaországi Montpellier-ben 1750-en tüntettek, a „gázai mártír gyermekek temetőjét” szimbolizálva. A kelet-franciaországi Strasbourgban ezerötszázan vonultak az utcára, „Izrael terrorista, Macron cinkos” jelszót skandálva.

A hatóságok szerint Izraelben legkevesebb 1400 ember halt meg a Hamász és Izrael közötti háború kezdete óta,

többségüket az Izraelre támadó palesztin fegyveresek mészárolták le. Az izraeli hadsereg szerint a Hamász 241 túszt tart fogva.

Megtorlásul Izrael háborút indított a Hamász „elpusztítására”, szünet nélkül légitámadásokat intézve a Gázai övezet ellen, amelyekben közel 9500 ember, közöttük 3900 gyermek halt meg a Hamász által szombaton közzétett adatok szerint.

Kiemelt képen palesztinokat támogató tüntetés Párizsban 2023. november 4-én. (Fotó: MTI/AP/Aurelien Morissard)

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Fico és Orbán kivételek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük