KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felrobbantották a nyugatellenes orosz politológus autóját, de a lánya ült benne 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Felrobbant egy terepjárót Moszkva közelében szombat este, a sofőrje azonnal meghalt. Az előzetes jelentések szerint az áldozatot Darja Duginaként azonosították, aki Alekszandr Dugin veterán orosz politikai kommentátor lánya, akit Nyugaton gyakran a Kreml egyik “ideológiai agytrösztjeként” neveznek.

Az eset egy Moszkvától mintegy 20 kilométerre nyugatra fekvő autópályán történt helyi idő szerint 21 óra 35 perc körül, a szemtanúk szerint a robbanás az út közepén rázta meg a járművet, amely körül mindenfelé törmelékeket szóródtak szét. A teljesen lángokba borult, összeroncsolódott autó ezután egy kerítésnek ütközött a helyszínről készült fotók és videók szerint.

A mentőszolgálatok szerint egy személy tartózkodott az autóban, aki azonnal meghalt a robbanás következtében – egy nő, akinek a holttestét a jelentések szerint felismerhetetlenségig megégve találták meg.

A hatóságok hivatalosan még nem erősítették meg az áldozat személyazonosságát, de több orosz Telegram-csatorna és médiaforrás arról számolt be, hogy az áldozat a 30 éves Darja Dugina (Platonova) volt. Édesapját, Alekszandr Dugint nem sokkal az eset után a helyszínen látták, láthatóan sokkos állapotban, a közösségi médiában keringő több videó szerint.

Az előzetes jelentések szerint házi készítésű robbanószerkezet lehetett az autóban, de a nyomozók még nem erősítették meg a robbanás okát, illetve a lehetséges indítékot, amennyiben bűncselekmény történt.

Korábban, szombat este Alekszandr Dugin “Hagyomány és történelem” címmel tartott előadást egy hagyományos családi fesztiválon a Moszkvai régióban, miközben lánya vendégként vett részt az eseményen. Egyes meg nem erősített hírek szerint Dugin eredetileg úgy tervezte, hogy lányával együtt távozik a fesztiválról, de később úgy döntött, hogy külön autóval megy, míg Darja a Toyota Land Cruiser Prado-val.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Katonai segítség küldését sürgette Zelenszkij

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük