KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína oroszországi nagykövete a BRICS jövőjéről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország és Kína továbbra is az Indiát, Brazíliát és Dél-Afrikát is magába foglaló nemzetközi közösség, a BRICS kulcsállamai – hangoztatta Kína moszkvai nagykövete a TASSZ orosz hírügynökségnek írt véleménycikkében, amely tegnap jelent meg.

A két nemzet a fő mozgatórugója a csoport fejlődésének, amely a nemzetközi színtéren fokozatosan vezető erővé válik – tette hozzá Csang Hanhui.

A BRICS-országok a világ népességének 42%-át és a globális gazdaság 25%-át adják – mondta Zhang, hozzátéve, hogy szintén ők adják a globális gazdasági növekedés nagyjából felét, ami azt jelenti, hogy „a BRICS-országokon belüli együttműködés értéke folyamatosan növekszik”.  

A feltörekvő gazdaságok csoportja egyre jobban felkelti más nemzetek érdeklődését – mondta a megbízott, megjegyezve, hogy csak az idei év első felében 50 ország képviselői vettek részt különböző BRICS+ rendezvényeken. Üdvözölte a BRICS+ formátum bővülését is, amely lehetővé teszi, hogy más országok is csatlakozzanak a csoport állandó tagjaihoz egyes találkozók alkalmával. Idén három ilyen eseményen vett részt 13 nem BRICS-állam vezetője – mondta Csang.

A nemzetközi kihívások, köztük a Covid-19 világjárvány, az ukrajnai konfliktus és a világ nagyhatalmai között fokozódó feszültség megkövetelik Moszkvától és Pekingtől „stratégiai együttműködésük megerősítését” – mondta a nagykövet, hozzátéve, hogy a BRICS-országoknak is „támogatniuk kell a hegemónia elleni erőfeszítéseket és hozzá kell járulniuk a valódi multilateralizmus megteremtéséhez” a nemzetközi kapcsolatokban.

A nagykövet rámutatott, hogy 2022 eleje óta a BRICS-országok több kezdeményezésben is megállapodtak a gazdasági digitalizáció és a technológiamegosztás terén. A csoportot idén vezető Peking számos olyan tervet terjesztett elő, amelyek tovább erősítenék a tagok közötti együttműködést az innováció területén.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Hszi Csin-ping kínai elnök a 14. BRICS-csúcstalálkozó házigazdája Pekingben, Kínában, 2022. június 23-án. © Global Look Press / Rao Aimin 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: