KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Politico: Az Egyesült Államok GPS-vezérelt lőszereket küld Kijevnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok GPS-vezérelt, nagy pontosságú M982 Excalibur tüzérségi lövedékekkel tervezi ellátni Ukrajnát – jelentette pénteken a Politico egy, az ügyben jártas személyre hivatkozva.

A lövedék páncélt átütő robbanófejjel van felszerelve, és van lézeres vezérlésű változata is. A lőszereket amerikai gyártmányú M777 tarackokkal lehet kilőni, amelyeket már használnak az ukrán katonai egységek.

A gyártó, a Raytheon Technologies szerint a lövedékek a tüzérségi kalibertől függően akár 70 kilométeres hatótávolságból is eltalálhatják a célokat. Az Excalibur lövedékek lehetővé tennék, hogy Ukrajna az oroszok által ellenőrzött területek mélységében lévő célpontokat is meg tudjon semmisíteni..

A májusi jelentések szerint Kanada számos Excalibur lövedéket szállít Ukrajnának, amelyek az afganisztáni háborúból megmaradtak.

A Politico tudósítása akkor jelent meg, amikor az Egyesült Államok további 775 millió dollár értékű katonai segélyt jelentett be Kijevnek. A csomag 1000 Javelin vállról indítható páncéltörő rakétarendszert és 1500 tankelhárító (TOW) rakétát tartalmaz. A Pentagon emellett 40 erősen páncélozott MaxxPro aknaálló járművet is biztosít Ukrajnának, amelyeket eredetileg az Egyesült Államok iraki haderői számára fejlesztettek ki.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Az ukrán csapatok egy amerikai gyártmányú M777 tarackkal lőnek a Harkov régióban, Ukrajnában, 2022. augusztus 1-jén. © Sergey Bobok / AFP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Robert Kalinák: Stabilizálódott Robert Fico szlovák kormányfő állapota

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük