KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Feloszlott a jászberényi képviselő-testület

A város jegyzője, Baloghné Seres Krisztina az MTI-nek elmondta, hogy nyolc képviselő szavazta meg a tizenöt tagú testület feloszlásáról szóló előterjesztést a hétfői rendkívüli ülésen: a Közösen Jászberényért Egyesület hat tagja (köztük Budai Lóránt polgármester), Gedei József (DK), valamint Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) korábbi településvezető.

A város honlapján azt közölték, hogy az előterjesztést Gedei József (DK) és hat Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő – Tamás Zoltán, Balog Donát, Bohárné Bathó Rozália, Nagy András, Szabó Tamás, Szatmári Anikó – nyújtotta be.

Az előterjesztésben az olvasható, hogy Budai Lóránt polgármester az elmúlt időszakban a széles nyilvánosság előtt többször felvetette a feloszlást, „és erre napirendi javaslatot is tett, amelyet azonban a képviselő-testület elutasított”.

Azóta „nem csitultak, inkább erősödtek” a képviselő-testület tagjai közötti erős véleménykülönbségek, amelyek különösen az úgynevezett Malom-projekt körül bontakoztak ki. Másrészről a „rossz előterjesztéseket követő terméketlen és stílusában méltatlan viták” újabb, rossz testületi döntéseket eredményeztek vagy azok meghozatalát lehetetlenné tették – írták.

„A rossz előterjesztések alapján meghozott képviselő-testületi döntések helytelen irányba vitték az önkormányzat pénzügyi-költségvetési politikáját, és hátráltatják a város fejlődését” – fogalmaztak a benyújtók.

Jászberény jegyzője megerősítette, hogy 2020 őszén Budai Lóránt polgármester is kezdeményezte a testület feloszlatását, de az előterjesztés napirendre vételét akkor nem támogatták.

A helyi választási bizottság időközi választást ír majd ki, addig az önkormányzati törvény alapján a polgármester és a képviselő-testület ugyanolyan jogkörrel ellátja feladatát – mondta.

A jászberényi képviselő-testületben a Közösen Jászberényért Egyesületnek 6 képviselője van – a polgármesterrel együtt -, a Fidesz-KDNP-nek 7, a Mi Hazánk Mozgalomnak és a DK-nak 1-1.

 

Kapcsolódó:

Szakad az ellenzék: lemondott Jászberényben a DK-s alpolgármester

https://internetfigyelo.com/idokozi-valasztas-johet-jaszberenyben/

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük