Kijev: Iránt cinkossá teszi a háborús bűnökben, hogy fegyvereket ad Oroszországnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Iránt az Ukrajnában elkövetett agresszió és háborús bűncselekmények cinkosává teszi az, hogy Oroszországot fegyverekkel látja el – jelentett ki az ukrán külügyminisztérium hétfő esti közleményében.

A tárca emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hét alatt Oroszország több mint száz csapást mért iráni kamikaze drónokkal lakóépületekre, erőművekre, szennyvíztisztító telepekre, hidakra és játszóterekre számos ukrán városban. Emiatt több tucat ember, köztük gyerekek haltak meg, illetve szenvedtek sérüléseket, Ukrajna energetikai infrastruktúrájának egyharmada pedig megrongálódott, és károk keletkeztek két kijevi diplomáciai intézmény épületében is. A minisztérium a közleményében arra nem tért ki, mely országok diplomáciai épületéről van szó.

„Az ukrajnai hódító háború megvívásához és az ukrán állampolgárok megöléséhez szükséges fegyverek biztosítása Iránt cinkossá teszi Oroszország Ukrajna elleni agressziójának, háborús bűneinek és terrorcselekményeinek bűntettében”

– szögezte le a tárca.

Kijev felszólította Teheránt, hogy haladéktalanul állítson le minden fegyverszállítást Oroszországnak, ellenkező esetben az ország és vezetése viseli a felelősséget „egyebek mellett az Oroszország Ukrajnában elkövetett háborús bűntettei miatti nemzetközi perekben is”.

Kapcsolódó:

Jó, ha nem feledjük: Ezért nem tekinthető agresszornak Oroszország

Német újságíró az ukrán fegyveres erők Donbászban elkövetett bűncselekményeiről

Faina Savenkova: Rossz gyerekek

Sorra tárják fel Donbaszban a Nyugat számára “nem létező”, sőt egyenesen “nevetséges” tömegsírokat

Hogyan hallgatott évekig a nyugati sajtó a donbászi háborúról és az ukrajnai neonácizmusról

Továbbra is aktuális: Egy kis orosz “propaganda”- Elhallgatott napi valóság Ukrajnából, amiről most sem lehet hallani a médiában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük