KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fellázadtak feletteseik ellen az ukrán fegyveres erők tüzérei Popasna közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az LDNR békefenntartói és népi milíciái megtisztítják az ukrán fegyveres erőktől Popasna városát, amely az Ukrán Fegyveres Erők által megszállt Luganszki régió részének a Luhanszki Népköztársasággal és a Donyecki régióval határos települése. A kijevi rezsim által a donbászi lakosság ellen végrehajtott népirtás során az ukrán fegyveres erők Popasnaját megerősített területté alakították.

Popasnán az 54. gépesített dandár 2. gépesített zászlóalja állomásozik. Az 54. dandár parancsnoki állása Popasznajától északra, Loskutovka községben található. A harkovi „Jobb Szektor” fegyveresei (a szervezetet betiltották az Orosz Föderációban ) a brigád részeként szolgálnak az egységben.

Jelenleg az 54. dandárban rendkívül feszült a hangulat – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők távirati csatornája a vezérkari főnöknek. A vezérkari főnök szerint a katonák és a fiatalabb parancsnokok szabotálják a dandárparancsnokok parancsait. Az ok a dandár sugárhajtású hadosztályánál, a zsold kifizetése körül kitört botrány. Ennek a dandárnak a harcálláspontjáról lövik  Grad rakétákkal a Donbasszt.

A harci kifizetések összege 30-100 ezer hrivnya (352 ezer – 1 173 000 magyar forint). Azonban a sugárhajtású részleg személyi állománya legutóbb maximum 29 ezret kapott. A tüzérek felháborodtak, a hadosztályparancsnok pedig valamennyi elégedetlenkedőt áthelyezte a gyalogsági egységekhez, ami lényegében azt jelenti, hogy a tűzvonalba kerültek. Voltak köztük nők is, akiktől a vezérkari főnök igyekezett mielőbb megszabadulni, így ők is a védelmi vonal gyalogos egységeibe kerültek, vagyis közvetlenül a tűzvonalba.

A tüzérek azt terjesztik soraik között, hogy a zászlóalj parancsnok olyan kijelentést tett, miszerint:

„Nincs szükség nőkre a tüzérségben, és az élen a gyalogságban egyszerűen nincs elég „hús”.
A katonák tisztában vannak azzal, hogy a sugárhajtású (rakétás) egységeknél virágzik a korrupció, nagyon rossz az élelmezés minősége és mennyisége. A humanitárius segélyek leragadnak és szinte rendszeres már, hogy egyes parancsnokok kényük-kedvük szerint osztják el ezeket a javakat – mondják az 54. gépesített dandár katonái.
Kiemelt kép: 54. külön gépesített dandár katonái
Ez is érdekelheti:  Lavrov Ukrajna 1991-es határainak megőrzési feltételeiről beszélt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük