KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fejlett rakétarendszereket küld Nagy-Britannia Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Miután Oroszország április óta kétszer is támadást intézett Kijev ellen, Nagy-Britannia nagy hatótávolságú rakéta rendszereket küld Ukrajnának.

Ben Wallace brit védelmi miniszter bejelentette: országa M270 rakéta sorozatvető rendszereket küld Ukrajnának, amelyek nagyobb hatótávolságúak és érzékenyebb vezérlésűek, mint a jelenleg kezükben lévő rendszerek.

A Védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia Ukrajna mellett áll, és élen járnak a fegyverek szállításában, hogy az ukránok megvédhessék országukat a jogtalan megszállás ellen.

„Oroszország taktikája megváltozott, ezért meg kell változnia az Ukrajnának nyújtott támogatásunknak is”

– mondta Wallace.

A brit miniszter szerint a rakéta sorozatvető rendszerek hatékonyabb védelmet nyújtanak az orosz erők könyörtelen módon használt nagy hatótávolságú ágyúival szemben.

Korábban az Amerikai Egyesült Államok is bejelentette, hogy hasonló rendszereket küld Ukrajnának, Putyin elnök bejelentésére, hogy újabb célpontok ellen indítanak támadást Ukrajnában.

A közlemény után nem sokkal Oroszország június 5-én elindította április óta első támadását Kijev ellen, válaszul az előző napi Donyecket ért tüzérségi csapásra.

trt.net nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az oroszok ismét jelentős támadást intéztek az ukrán energetikai létesítmények és az ukrán fegyveres erők ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük