KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Faina Savenkova: Orbán Viktor  is nagy veszélyben van

A Mirotvorec nevű,  ukrán szélsőségesek által működtetett oldalon halállistára tett 13 éves luhanszki kislány, Faina Savenkova ismét írt a NIF szerkesztőségének. A szombaton este meggyilkolt Daria Duginával kapcsolatban szólalt meg, mivel az orosz újságírónő is fenn volt a Mirotvorec halállistáján.

Faina felhívja a figyelmünket arra, hogy mivel a Mirotvorec listája teljesen nyilvános, így nem csupán az ukrán szélsőségesek, de bármilyen terrorista szervezet, vagy akár egy őrült személy is hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, ezáltal senki sincs biztonságban, aki ott szerepel. Orbán Viktor  is nagy veszélyben van – hangsúlyozta Faina, aki nagy tisztelője a magyar miniszterelnöknek, akihez a közelmúltban egy közvetlen levéllel is fordult.

Faina legutóbbi levele, amit a NIF-nek küldött:

Elfogadhatatlan, hogy működhet úgy egy olyan internetes oldal (Mirotvorec -szerk.), hogy közben a tulajdonosai nem vonhatóak felelősségre.

Daria Dugina újságírót szombat este gyilkolták meg Oroszországban. A barátaimtól tudtam meg, hogy ő és apja, Alexander Dugin is felkerült a Mirotvorets weboldalára, így mindenki számára nyilvánosak lettek az adataik. Persze nem kell rám hallgatni, mert én csupán egy gyerek vagyok, azonban már három éve próbálom elérni a világ összes vezetőjét és szervezetét, és felhívni a figyelmüket ennek a veszélyére. Vannak, akik folyton viccelődnek velem, hogy megtisztelő és nagyszerű dolog szerepelni ennek az oldalnak az adatbázisában. Azonban szombaton újabb gyilkosság történt. Nem az én feladatom, hogy kitaláljam, ki ezért a hibás és hogy mindez hogyan történhetett meg, de nagyon sajnálom Daria szüleit.

De mondok mást is: még ha elfogadjuk is azt a verziót, hogy a Mirotvorecek így harcolnak Ukrajna ellenségeivel szemben, a lényeg továbbra is az, hogy ellenőrizhetetlen, kik és mire használják fel ezeket az adatokat, hiszen nincs semmilyen garancia arra, hogy más bűnözők, gyilkosok is visszaéljenek ezekkel az információkkal.

Ez is érdekelheti:  Orosz csapatok lefoglalták az ukrán vegyifegyver-labort Donbasszban

Ha például holnap valakinek nem fog tetszeni Roger Waters, vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök, akkor közönséges bűnözők is beteljesíthetik a Mirotvorec célját. Tehát Orbán Viktor magyar miniszterelnök is nagy veszélyben van. Mindig is azt mondtam, hogy a Mirotvorecek gazemberek, és ha még ugyan mások is, akik talán nem is köthetőek hozzájuk, de mégis az ő segítségükkel ölhetnek embereket. És ha ilyen híres embereket ölnek, mint Daria, anélkül, hogy félnének a büntetéstől, akkor mi lesz velem, a hétköznapi luganszki gyerekkel? És mi lesz a többi gyerekkel, akiknek az adatai ott vannak a Mirotvorec halállistáján?

Nem kell szeretni Oroszországot, mert ez mindenkinek a magánügye, de nem lehet a törvények felett sem állni. Csak azért, mert nem szeretsz valakit, nem ítélheted halálra. A Mirotvorec honlapjának működtetői éppen ezért végtelenül felelőtlenek, hiszen senki sem tudhatja, ki lesz a következő. És nem számít majd az sem, hogy ki lesz az elkövető, mert lehet majd az éppen úgy egy ukrán nacionalista, mint egy ISIS tag vagy csak egy közönséges őrült.

Ezért is nagyon szeretném, ha mindenki, aki felkerült a személyes adataival a Mirotvorec honlapjára, végre nyíltan beszélne erről, és megtalálná a módját annak, hogyan tehetne ellene, mert az megengedhetetlen, hogy ilyen oldal létezzen, amelynek a tulajdonosai nem vállalnak felelősséget a tetteikért.

Kapcsolódó:

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük