KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez igen! – Ukrajna „24 órán belül” megvédi az Egyesült Királyságot, ha megtámadnák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kijev és London között nemrég megkötött biztonsági megállapodás garanciája annak, hogy Ukrajna katonai támogatást nyújt Nagy-Britanniának, ha Oroszország megtámadná az országot – jelentette ki Denis Shmygal ukrán miniszterelnök.

Shmygal arra a biztonsági együttműködési megállapodásra utalt, amelyet Rishi Sunak brit miniszterelnök pénteken írt alá Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A paktum előírja Ukrajna jövőbeni NATO-integrációjának támogatását, és garantálja „az Orosz Föderáció bármilyen katonai eszkalációjának és/vagy újabb agressziójának megelőzését és aktív elrettentését, valamint az ellenintézkedéseket”.

Shmygal kifejtette, hogy a megállapodás „kétoldalú”, és kölcsönös támogatást garantál, ezért Ukrajnának „így vagy úgy, vagy úgy, de reagálnia kell és az Egyesült Királyság támogatására kell sietnie, ha Oroszország megtámadja barátunkat, partnerünket és szövetségesünket” – jelentette ki az ukrán kormányfő.

„Nemcsak Nagy-Britanniának kell 24 órán belül reagálnia, ha agresszió történik Ukrajna ellen, Ukrajna is 24 órán belül meg fogja védeni szövetségesét és partnerét”

– mondta Shmygal, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Shmygal „történelmi pillanatnak” nevezte a megállapodás aláírását, és reményét fejezte ki, hogy más országok is követni fogják a példáját.

Rishi Sunak brit miniszterelnök 2,5 milliárd font (3,2 milliárd dollár) katonai támogatást ígért Ukrajnának a következő két évre, ami London legnagyobb segélycsomagja a katonai konfliktus 2022 februári kezdete óta.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Denis Shmygal, Rishi Sunak és Volodimir Zelenszkij Kijevben, Ukrajnában, 2024. január 12-én © Denis Shmygal / Fotó: X (korábban Twitter)

Ez is érdekelheti:  Navalnij halála: "Ha van rajta sapka azé', ha nincs akkor meg azé'"

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük