KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Európába tart az amerikai csapásmérő flotta

A  vadonatúj USS Gerald Ford repülőgép anyahajó vezetésével amerikai légierő csapásmérő flottája Európá indul és várhatóan november közepén érkezik a dél-angliai Portsmouth közelében – jelentette vasárnap a UK Defense Journal.

Az összesen nyolc hajót magában foglaló flotta érkezésének pontos dátumát nem hozták nyilvánosságra – jegyezte meg az iroda. Az amerikai hajók egy része a Királyi Haditengerészet portsmouthi haditengerészeti bázisán fog kikötni, míg a USS Gerald Fordnak kint, a Spithead körzetében található területen kell horgonyoznia, méretei miatt. A 333 méteres anyahajó mintegy 90 repülőgépnek és helikoptert hordoz, köztük ötödik generációs F-35C vadászbombázóknak. Az amerikai haditengerészet által 2017-ben üzembe helyezett USS Gerald Ford a hasonló nevű Ford osztály első hajója, és a világ legnagyobb repülőgép-hordozója.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt képen: Amerikai légierő csapásmérő flotta, élén a USS Gerald Ford szuperanyahajó. © US Haditengerészet 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük