2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán áramszolgáltató közölte, hogy itt a vége, már javítani sem tudnak semmit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna legnagyobb magánkézben lévő áramszolgáltatója, a DTEK Holding hétfőn közölte, hogy elfogytak az orosz támadások okozta károk helyreállításához szükséges berendezések.

A rakétatámadások legutóbbi hulláma áramkimaradásokat okozott Kijevben és több más városban.

“Sajnos már elfogyott a raktárakban lévő felszereléskészletünk az október 10-e óta tartó ellenséges támadások első két hulláma után” – mondta Dmitro Szaharuk, a DTEK ügyvezető igazgatója az ukrán médiának.

Szaharuk hozzátette, hogy a DTEK-nek sikerült néhány pótalkatrészt vásárolnia “több százmillió dollárért”, és most “azon dolgozik, hogy hogyan vásárolja meg, vagy hogyan szerezze be partnereinktől”.

Ukrajna elektromos hálózata szovjet szabványú berendezéseket használ, amelyek nem kompatibilisek a nyugati alkatrészekkel, és Oroszországon kívül nehéz beszerezni őket. A DTEK, amely Rinat Ahmetov oligarcha tulajdonában van, az ország villamosenergia-piacának egyharmadát adja a szénerőműveken keresztül.

Hétfőn újabb rakétahullám csapódott be Kijevben, Harkovban, Cserkasziban és Vinnicjában. Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint mintegy 350 ezer lakás maradt áram nélkül, a vízellátás pedig a város mintegy 80 százalékában szünetel. Harkovban a metrórendszer is leállt.

Az ukrán áramhálózat-üzemeltető Ukrenergy számos régióban gördülő áramszünetet vezetett be, és arra kérte a lakosságot, hogy a “teljes összeomlás” elkerülése érdekében csökkentsék az áramfogyasztást.

Oroszország október 10-én kezdte célba venni Ukrajna áramhálózatát. Vlagyimir Putyin elnök azzal magyarázta a taktikaváltást, hogy Kijev “szabotázstámadásokat” hajtott végre az orosz infrastruktúra, köztük az atomerőművek ellen. Az október 8-i öngyilkos merénylet, amely megrongálta a Krími hidat, volt az utolsó csepp a pohárban – mondta az orosz elnök.

Moszkva február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régiónak különleges státuszt biztosítson az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

Ez is érdekelheti:  SILK: Hogyan reagálnak az ukrán állampolgárok Zelenszkij hatalombitorlására? (18+)

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Hotel Ukraine. Kiev, Ukraine

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük