KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Először vetett be hiperszonikus fegyvert Ukrajnában az orosz hadsereg

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg közölte, hogy a legkorszerűbb Kinzsal hiperszonikus rakétáival semmisített meg egy fegyverraktárt a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk város közelében. A levegőből indítható rakétarendszerrel végrehajtott csapásra pénteken került sor – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.


Célpontja “az ukrán erők rakéták és légi lőszerek földalatti raktára” volt Deljatin faluban – tette hozzá.

A Kinzsal-t, magyarul a Tőrt, az orosz hadsereg először vetette be az ukrajnai konfliktus február 24-i kezdete óta.

Ezek a rakéták állítólag képesek áthatolni bármilyen jelenleg alkalmazott légvédelmen, mivel akár a 10 Mach sebességet is elérhetik, és repülés közben folyamatosan manővereznek.

A Kinzsal rakétákat a MiG-31K típusú elfogó vadászgépről indították.

Moszkva a múlt hónapban küldte csapatait Ukrajnába azt követően, hogy hét éve tartó patthelyzet alakult ki amiatt, hogy Kijev nem hajtotta végre a minszki megállapodások feltételeit, ezért Oroszország végül elismerte a szakadár donyecki és luganszki köztársaságokat a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött megállapodások célja az volt, hogy rendezze e régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetséghez. Kijev kitart amellett, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezte volna.

oroszhirek.hu

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: