KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz Védelmi Minisztérium: Kijev amerikai állampolgárok elleni provokációval akarja bevonni a NATO-t a konfliktusba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezt az Ukrán Biztonsági Szolgálat egyik magas rangú tisztje állítja, aki megadta magát az orosz hadseregnek – jelentette ki az orosz védelmi minisztérium képviselője, Igor Konashenkov.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat tisztjének elmondás szerint a kijevi rezsim komoly provokációra készül.

– Az SBU főosztályának alkalmazottja egy különleges katonai művelet végrehajtása során  önként adta meg magát az orosz katonáknak. A tiszt közvetlenül részt vett a szabotázs- és terroristacsoportok kiképzésének megszervezésében, hogy a nacionalistáktól megtisztított területeken hajtsanak végre műveleteket. Az SBU tisztje a lvivi Azov nacionalista zászlóalj fegyveresei által tervezett terrorcselekményekről számolt be az Egyesült Államok és más nyugati országok diplomáciai képviseleteinek alkalmazottai és létesítményei ellen – mondta Konashenkov.

A vezérőrnagy hangsúlyozta: a kijevi rezsim vezetése tisztában van a nacionalisták terveivel, de nem tesz lépéseket annak megakadályozására. A kijevi nacionalista rezsim azt tervezi, hogy az amerikai és nyugati diplomáciai létesítmények elleni támadásokat állítólagos „az orosz fegyveres erők célzott támadásaként” tünteti fel. A provokáció fő célja pedig az, hogy ezzel növelje a NATO-országokra nehezedő nyomást az Ukrajna feletti „repülési tilalom” bevezetése érdekében, és hogy arra késztesse az USA-t, hogy további fegyvereket szállítson Kijevnek.

KÖZBEN

Az Oroszországi Nyomozó Bizottság további két büntetőeljárást indított ukrán nacionalisták polgári lakossággal szembeni bántalmazása, fegyveres konfliktusban tiltott eszközök és módszerek alkalmazása miatt.

A nyomozás adatai szerint március 18-19-én az Ukrán Fegyveres Erők és más ukrán katonai alakulatok katonái tömeges célzott tüzérségi és aknavetős támadásokat hajtottak végre nehézfegyverekből Pervomajszk, Sztahanov, Szvatovo és a Luhanszki Népköztársaság Kirovsk városai ellen. . Sztahanovban és Szvatovban lövedékek becsapódása következtében 6 civil vesztette életét, köztük egy gyermek. További két ember megsérült.

Ugyanekkor az ukrán fegyveres erők és más ukrán katonai alakulatok tömeges célzott tüzérségi és aknavetős támadásokat hajtottak végre polgári infrastruktúrák ellen Donyeck, Makeevka, Novoazovsk, Jasinovataya, Volnovakha és Mariupol városokban, a Donyecki Népköztársaságban. Ennek következtében öt civil halt meg és további 28 megsérült, köztük három kiskorú.

Ez is érdekelheti:  Hatalmas szívás a Momentumnak, kibuktak a Fővárosi Közgyűlésből

A polgári infrastrukturális létesítmények is megsérültek, beleértve az elektromos hálózatot és egy gázvezetékeket.

Igor Konashenkov, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma képviselőjének tájékoztatója március 19-én:

Forrás: Komszomolszkaja Pravda

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU az oroszországi hírforrásokat lényegében dezinformációs platformoknak minősíti.

 

Kiemelt kép: Folytatódik a katonai különleges hadművelet Ukrajnában. Fotó: Alexander KOTS

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük