KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elhalasztották a svéd és a finn delegáció törökországi látogatását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elhalasztották a svéd és a finn delegáció törökországi útját, miután Ankara az ezirányú konkrét kérésre egyelőre nem válaszolt – írta ma a Milliyet című lap.  Törökország egyelőre vétózza a két skandináv állam NATO-ba történő belépését. 

Korábban Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök kijelentette, hogy ne is fáradjanak az északi államok ebben a kérdésben Törökországot meggyőzni, mert Ankara nem lát biztosítékokat arra vonatkozóan, hogy Svédország és Finnország ne tartana kapcsolatot a Törökországban terrorista szervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK). Korábban szó volt arról, hogy svéd és finn küldöttség érkezik majd Törökországba ennek a problémának a megtárgyalására, azonban Erdogan nyilatkozata után ez a folyamat úgy tűnik leállt.

A török ​​elnök Magdalena Andersson svéd miniszterelnökkel és Sauli Niinistö finn elnökkel folytatott megbeszélése után május 21-én jelentették be, hogy napirendre kerülhet Törökország válasza a miniszterhelyettesi szintű delegáció küldésére vonatkozó javaslatról.

Az új tagok NATO-ba történő belépéséhez a szövetségben részt vevő összes ország egységes hozzájárulása szükséges. Törökország 1952 óta tagja a katonai szövetségnek. Svédország Finnországgal együtt 2022. május 18-án kérte meg a NATO-tagságot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre - Orbán reagált

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük