„Él és virul” az ukránok által „meggyilkolt” orosz parlamenti képviselő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Adam Delimhanov orosz parlamenti képviselő megsebesült az Ukrajnával folytatott harcokban – jelentette az orosz média a nemzeti parlament alsóházának sajtószolgálatára hivatkozva. Delimhanov Csecsenföldről származik, és Ramzan Kadirovnak, a déli régió vezetőjének közeli munkatársa.

A nyilatkozat válaszul érkezett az ukránbarát közösségi médiában szerdán megjelent állításokra, amelyek szerint a képviselőt megölték.

Az Állami Duma, amelyben Delimhanov a szülőföldjét képviseli, nem közölte, hogy milyen sérüléseket szenvedett a képviselő, és hogy milyen állapotban van jelenleg.

Korábban Kirill Szazonov ukrán politikai kommentátor egy Facebook-bejegyzésben azt állította, hogy ukrán kommandósok rajtaütöttek Delimhanov konvoján a Zaporozsjei területen. Állítása szerint tüzérségi támadás történt, amely számos áldozatot követelt.

Az 53 éves képviselő, akit egyesek Kadirov jobbkezeként is emlegetnek, az Ukrajna elleni katonai műveletben részt vevő csecsen erők parancsnokaként is szolgált. Tavaly a donbászi harcok során tanúsított bátorságáért hazája legmagasabb katonai kitüntetésével tüntették ki.

Dmitrij Kuznyecov törvényhozótársa arról számolt be, hogy Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke beszélt Delimhanovval, aki „él és virul”, és „jókívánságait küldi”.

Kadirov azt állította, hogy mivel nem tud kapcsolatba lépni kollégájával, ezért „bőkezű jutalmat” ajánl fel az ukrán titkosszolgálatnak, ha részletes információt kap tőlük arról, hogy pontosan hol érte a támadás Delimhanovot, mert mindenképpen szeretné megtalálni kedves testvérét.

Hétfőn Delimhanov részt vett egy ünnepélyes ceremónián, amelyen egy csecsen önkéntesekből álló egység megállapodást írt alá az orosz védelmi minisztériummal, így hivatalossá téve a harcosok harctéri szerepvállalását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Adam Delimhanov (középen)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük