KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos ukrán veszteségekről számolnak be az orosz hadijelentések

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna több ezer katonát veszített, miután a hónap elején megindította a várva várt ellentámadást – állította szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium közleményében azt állította, hogy a kijevi erőknek mintegy 7500 esett el vagy sebesült meg, és ez az adat csak a frontvonalon lévő katonákra vonatkozik, azokra viszont nem, akiket az orosz nagy pontosságú rakéta- és légicsapások mélyebben, ukrán területen értek.

A becsült veszteségek a június 4. óta eltelt időszakra vonatkoznak, amikor az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy visszavertek egy nagyszabású ukrán offenzívát a donbászi frontvonal öt szakaszán. Azóta a kijevi csapatok számos alkalommal próbálták megrohamozni az orosz állásokat, Moszkva szerint sikertelenül.

A minisztérium hozzátette, hogy az elmúlt 24 órában az orosz csapatok két ukrán támadást vertek vissza a front déli részén fekvő Makarovka település közelében. A támadásokban két ukrán motorizált gyalogos század, négy harckocsi és 11 páncélozott jármű vett részt – állította a minisztérium. Hozzátették, hogy mindegyik harckocsit és a páncélozott járműveket is megsemmisítették.

Egy másik ukrán támadás a szomszédos Precsisztovka településen szintén kudarcot vallott, a kijevi csapatok öt harckocsit és öt páncélozott járművet veszítettek – közölte a minisztérium.

Orosz védelmi illetékesek szerint Ukrajna összes vesztesége az elmúlt 24 órában Donyeck és zaporozsjei terület déli részén több mint 800 katona, 20 harckocsi, 15 páncélozott jármű, négy páncélozott személyszállító és egyéb haditechnikai eszköz volt.

Ezenkívül az orosz erők nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, tömeges csapásokat mértek az ukrán tartalékosok és külföldi zsoldosok gyülekezési területeire, valamint a külföldről szállított felszereléseket tároló katonai raktárakra – áll a közleményben. „Minden kijelölt célpontot eltaláltak” – tették hozzá.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: az ukrán fegyveres erők megsemmisült tankja látható. © Sputnik / Viktor Antonyuk

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: