KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Éheznek a Liszicsanszknál lévő ukrán egységek

Igor Konashenkov tábornok, katonai szóvivő mai tájékoztatójában elmondta, hogy  a Liszicsanszki olajfinomító területén folytatott offenzív hadműveletek során súlyos veszteségeket szenvedett el az Ukrán Fegyveres Erők 10. hegyi rohamdandárja. 

A dandár fogságba esett katonáinak elmondása alapján a 108. zászlóalj teljesen megsemmisült, az egység 350 katonájából csupán harmincan maradtak életben.

Konasenkov arról is szólt, hogy az Ukrán Fegyveres Erők Liszicsanszknál működő 115. gépesített, 79. légideszant-dandár és a 25. légideszant dandár egységeiben kritikus az élelmezési helyzet. Az éhínség miatt többen abbahagyták a harcot és dezertáltak.

Beszámolója szerint a harkovi régióban található Pitomnik település környékén az orosz tüzérség csapása következtében a „Kraken” náci büntetőalakulat száz fegyverese veszett oda és mintegy 10 katonai pont semmisült meg. Végül a fegyveresek parancsnokai úgy döntöttek, hogy feladják eddigi helyzetüket és visszavonulnak Harkovba.

Kiemelt kép: Maria Turchenkova

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük