KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy ukrán náci kanadai megünnepléséről Zelenszkij társaságában

Noha a tudatlanság is szerepet játszhatott benne, a szándékosság sem zárható ki, hogy a liberalizmusára oly büszke Kanada parlamentjében szeptember 22-én, Zelenszkij ukrán elnök jelenlétében óváció közepette ünnepelték meg azt a Jaroszlav Hunkát, aki a II. világháborúban az SS tagjaként harcolt Ukrajna függetlenségéért a Szovjetunió ellen – értékelte a történteket a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

„Hunka ukrán hős volt, tehát Kanada hőse is” – jelentette ki Anthony Rota, Kanada képviselőházának elnöke a képviselők örömujjongása közepette.

A kanadai parlament Trudeauval és Zelenszkijjel együtt az ukrán függetlenségért vívott harc jelképének minősített egy akkoriban 20 éves, most 98 éves SS-t, aki Kanadába menekült felelősségre vonása elől, állampolgárságot szerezve.

A világra szóló botrányért bocsánatot kért ugyan Kanada miniszterelnöke, Anthony Rota képviselőházi elnök pedig lemondott, ám Zelenszkij egy szóval sem határolódott el a náci megünneplésétől.

A történtek miatt politikai megfigyelők indokoltnak tartják a kérdést: mi a kapcsolat liberálisok és fasiszták között? Vajon puszta véletlennek tekinthető-e, hogy a liberális Kanadában a nácizmus dicsőítésével ünnepeljék Zelenszkij harcát Oroszország ellen, vagy szándékosan művelték, annak tudatában, hogy a kijevi vezetés pontosan arra törekszik, ami a náciknak annak idején nem sikerült.

Annyi bizonyos, hogy az SS kanadai megünneplése nyomot hagy a lelkekben, és alátámasztja az orosz érveket Ukrajna nácitlanításának szükségességéről – írta a Magyar Békekör tudósítója.

Ottawa, New York, 2023. szeptember 28. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük