2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Üldözött kárpátaljai magyarok és az őket üldöző ukrán menekültek egy kalap alatt?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A történelem – sajnos! – úgy alakult, hogy Kárpátalja, az ott élő őshonos magyar néptöredékkel együtt a tákolmány Ukrán állam része lett.

Annak, hogy a történelem így alakult, e kárpátaljai magyar néptöredékre nézve sok-sok hátrányt jelentett. Mégpedig azért, mert az önálló Ukrajna létrejöttét követően a magyaroknak még annyi joguk sem maradt, mint volt az „átkosban” azaz akkor, amikor ez a terület még nem Ukrajna, hanem a Szovjetunió része volt. A Szovjetunió fennállása alatt sokan voltunk, akik úgy gondoltuk, hogy ennél rosszabb már nem jöhet.

Tévedtünk!

Teljesen egyértelmű, hogy az Ukrán állam a területén élő kisebbségeket (így vagy úgy) de fel akarja számolni! Céljuk a teljesen homogén, kizárólag ukránok lakta Ukrajna. Ezért gyilkolták éveken keresztül Donbasz és Luhanszk orosz lakosságát, ezért tárhatják fel napjainkban e területeken a tömegsírokat, amelyekben ukrán soviniszták által legyilkolt békés orosz emberek holttestei nyugszanak! Ezért, – ezért is! – indított Oroszország háborút a tákolmány állam, Ukrajna ellen. Természetesen más okok is voltak, amelyek Oroszországot az Ukrajna elleni háborúra késztette, de jelen írásunk célja nem az, hogy ezzel foglalkozzunk. A „művelt” nyugatot ezek az orosz sérelmek, a háborúk kiváltó okok különben sem érdeklik, ők ugyanis egyetlen érvet hangsúlyoznak, de azt az átszakadt gramafon lemez gyakoriságával. Mégpedig azt, hogy UKRAJNA MEGTÁMADÁSÁVAL OROSZORSZÁG AGRESSZIÓT KÖVETETT EL! Aztán ennek voltak-e kiváltó okai, az egyáltalán nem érdekli őket! Megpróbálják azt az esztelenséget elhitetni a világgal, hogy az agresszor Oroszország merőben hobbyból, minden kiváltó ok nélkül támadta meg ezt a szegény, mártír Ukrajnát! Ez természetesen nem igaz, s a teljesebb és valósabb kép kedvéért legalább mi tegyük hozzá: igenis voltak okai annak, hogy azt oroszok megtámadták ezt a tákolmány államot, méghozzá nem is akármilyenek!

Ez is érdekelheti:  Köcsögkirály, a mutujok és a parókás ügyészek…

Ám az ukránok nem csak a kelet-Ukrajnában élő oroszokat gyilkolták halomra, hanem a többi ukrajnai kisebbség felszámolása, megszüntetése érdekében is megtettek mindent! Így az ukrajnai lengyel és ukrajnai orosz kisebbségek ellen, meg az ukrajnai, pontosabban kárpátaljai magyar kisebbség ellen is. Miután az utóbb említettek nem éltek milliós nagyságrendben UKRAJNÁBAN, MINT AZ OROSZOK, ÍGY UTÓBBIAKAT NEM IS GYILKOLTÁK HALOMRA. Hanem enyhébb, finomabb módszereket alkalmazva próbálták megszüntetni a létezésüket.

S most e helyen érkeztünk el írásunk alapvető mondani valójához. Vajon tehető-e egyenlőség jel minden Ukrajnából elmenekült közé? Vajh a Kárpátaljáról elmenekült (ám az ukránok által ÜLDÖZÖTT) MAGYAROK és a háború elöl elmenekült ukránok teljesen egyenlőnek tekinthetők-e itt Magyarországon? Vajon itt nálunk, kimondható-e az, hogy madár, az madár. Menekült az menekült. Mindegy, hogy volt üldözöttről van-e szó, vagy a volt üldözőről?

Szerintem nagyon nem mindegy! Meg is magyarázza ez azt, hogy sok ide menekült ukrán nagy csodálkozva állapítja meg, hogy a magyarok milyen barátságosan fogadják őket… Persze ők nem arra számítottak! Azt gondoltak: majd jön a törlesztés! De nem jött! Kérdésemet pedig megismétlem: lehetséges-e üldözőt és általa üldözöttet egy kalap alá venni?

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Dr. Polgárdy Géza: Az ukránok rendkívül „érdekes” emberek (A kárpátaljai magyarokat üldözik, vegzálják, simfelik, Magyarországra viszont örömmel és szívesen jönnek.)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük