KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Miért? – Idézetek, majd kérdések Gyurcsány őszödi beszéde kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

S a legfőbb kérdés: ezek után miért akar újrázni? Miért?

Az alábbiakban egy-egy (összesen négy) rövid, ám szószerinti idézet következik Gyurcsány hírhedt őszödi beszédéből. Csupa-csupa általa megfogalmazott állítás! Minden itt következő, tőle eredő, szószerinti idézet azt bizonyítja: ő, saját maga ismeri el, hogy mennyire (teljesen) alkalmatlan a kormányzásra. Ezek után jön a végső kérdés: ha ő maga is ennyire tisztában van a kormányzásra alkalmatlanságával, akkor miért akar újrázni, miért akar újra és ismét hatalomra kerülni ez a tébolyult? Miért akarja ismét (hiszen egyszer már megtette) tönkre tenni ezt az országot? Miért? Következzenek hát az idézetek, majd a kérdések.

Gyurcsány: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

Kérdés: Saját bevallása szerint tehát az utolsó másfél-két évet végighazudták. Miért hazudták végig? Mi volt az oka ennek a tömény hazugság áradatnak? Miért nem voltak őszinték? Vajon nem gondolta-e Gyurcsány, hogy akik másfél-két éven keresztül, ezt az időt folyamatosan végighazudják, azok alkalmatlanok a kormányzásra? Hogy legfőképpen ő maga, a folyamatosan hazudozó, teljesen alkalmatlan miniszterelnöknek?

Gyurcsány: „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nem tudok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Kérdés: Miért kurták el? Maguktól kurták-e el, vagy kérte tőlük ezt valaki? Csak nem Orbán Viktor a hibás azért is, amiért Gyurcsányék elkúrták mindazt, amit elkúrtak? Ha ő, Gyurcsány és ők (akiknek nevében, többes számban fogalmazott) ennyire ostobák, ennyire tudatlanok, ennyire hozzá nem értők a kormányzáshoz, akkor miért nem mondott le ő, miért nem mondtak le ők? Miért? Mert ha még csak egy kicsit kúrják el! De hát nem kicsit kurták el, hanem, – mint ő maga mondja – nagyon elkúrták! Ha egy miniszterelnök nagyon elkúrja az ország kormányzását, az a miniszterelnök miért nem mond le? Miért nem? Aki Gyurcsányként elkúrja mint miniszterelnök az ország vezetését, az Gyurcsány szerint alkalmas-e egyáltalán miniszterelnöknek? Alkalmas-e akkor, amikor éppen elkúrja, de alkalmas-e különösen azt követően másfél évtizeddel egy újrázásra? Aki egyszer már elkúrta, annak hogyan van pofája ismét az ország kormányzására pályázni? Újra el akarja kúrni? Ő maga, feleségétől véve át az elkúrandót, vagy áttételesen, a felesége révén akarja újra elkúrni? Aztán más. Hogyan nevezheti Gyurcsány „böszmeségnek” az ország tönkretételét, a dolgok elkúrását? Vajon nem keményebb szó kellene ide, mint a böszmeség, ha már egyszer olyan nagyon elkúrta?

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Gyurcsány: „lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.”

Kérdés: Miért kellett addig, és miért kellene még picikét tovább is teszetoszáskodni? Miért nem kormányzott Gyurcsány? Kezében (ölében) volt a lehetőség! Miért teszetoszáskodott? A teszetoszáskodás nem módszer a kormányzásra! A teszetoszáskodás az más szóval szerencsétlenkedés!  Tehát Gyurcsány miért szerencsétlenkedett? Miért nem kormányzott? Miért? És miért „trükkök százait” vetette be kormányzás helyett? Miért? Ki hallott már arról, hogy egy miniszter- elnök nem kormányoz, ellenben trükkök százaival tartja fenn a látszatot, mintha kormányozna? Miért játszott Gyurcsány Rodolfót? A bűvésztől trükkök százai tapsot érdemelnek, de a miniszterelnök trükkjeinek százai tüntetéseket váltanak ki! Gyurcsány miért nem megy a Fővárosi Nagycirkuszba, ott lehet sikeres bűvész, vagy illuzionista! Miért? Miért éppen miniszterelnökként akar trükkök százaival villogni, esetleg lángot nyelni? Miért?

Gyurcsány: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Kérdés: Miért kellett „úgy tenni”? Egy miniszterelnök az nem tettető művész! A miniszterelnök az nem egy illuzionista! Mi az, hogy „kellett”? Ki kényszerítette Gyurcsányt, hogy úgy tegyen, „mintha” kormányozna?  Csak nem a Fidesz kötelezte őt erre? Ha egyszer ennyire tisztában volt vele, hogy nagy neki ez a miniszterelnöki kalap, akkor miért nem vette le, azaz miért nem mondott le? Hogy merészelt Gyurcsány másfél éven keresztül reggel, éjjel, meg este hazudni? Miért képzeli Gyurcsány azt, hogy kormányzás helyett, – amit nem csinál, hanem csak mímel, – éjjel-nappal hazudozással kell töltenie a napjait egy kormányzásra megbízást kapott miniszterelnöknek? De ha már akkor ezt gondolta, amikor hivatalban volt, akkor miért akar újrázni? Miért?

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

A Gyurcsány-féle őszödi beszédből csupán négy rövid részletet idéztem, de azt szó szerint! Lehetett volna többet is idézni és több mindenre rákérdezni. De, ebből, – véleményem szerint, – ennyi is éppen elég. A lényeg benne van.

Tehát a kérdés: miért?

További kérdés, hogy a Kálomista Gábor producer révén megszületett ELKÚRTUK című film minél több moziban, minél több vetítés keretében történő megismertetését miért akadályozzák azok, akik akadályozzák? Miért?

Igen, igen, ezek mind-mind kérdések! Ám a kérdések kérdését még nem fogalmaztuk meg. Ez most következik és így hangzik:

Ha Gyurcsány ennyire tisztában van a saját kormányzásra való alkalmatlanságával, amint az saját őszödi beszédéből kiderül, mert erre bizonyság a fenti négy idézet, – akkor, hogy finoman fogalmazzak – miért „kacérkodik” az újrázás gondolatával? Azzal, hogy a 2022-es választásokat követően ismét miniszter- elnök lesz, személyesen, illetve felesége, Gyurcsányné Dobrev Klára révén áttételesen? Azt ugyanis mindenki tudja, hogy feleségének az ég egy adta világon semmiféle politikusi tapasztalata nincsen. Nem, hogy miniszteri szintű tapasztalata nincs, de semmilyen sincs! Adott esetben úgy csöppenne bele a miniszterelnökségbe, mint légy a tejbe! S vajon ki súgna neki, meg ki irányítaná Gyurcsánynét, mint miniszterelnököt? Pontosan az a Gyurcsány Ferenc, akinek önkritikus beszédéből a fenti idézeteket vettük, aki sokszorosan elismerte a kormányzásra való, tökéletes alkalmatlanságát! Ez a Gyurcsány Ferenc akarja Magyarországot ismét tönkretenni, személyesen, vagy felesége révén, áttételesen! Vajon miért?

De a legfőbb kérdés mégsem ez! Hanem az, hogy ezt HAGYJUK-E?

A szerző nyugalmazott jogász, közgazdász, szociológus. De aktív közíró.

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük