KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Czeglédi Andrea: Az Unió és az USA szerint a keresztények meggyilkolása immár nem bűn!…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy hete elmúlt Pünkösd… és ma újra Pünkösd van. Ortodox Pünkösd. Pont egy hete, hangos a világsajtó a nigériai Owo városában történt, kegyetlen vérengzés miatt, ahol egy katolikus templomban, pünkösdi mise közben fegyveresek rontottak az ártatlan hívőkre, legyilkolva 50 és megsebesítve több mint száz keresztényt. Az áldozatok között sok volt a gyermek és egy, az előző nap összeadott fiatal pár is életét veszítette a kegyetlen mészárlásban.

Természetesen, nem maradhatott el a válasz sem, hiszen a világ összes kormánya azonnal reagált erre a szörnyűségre, részvétet nyilvánítva a gyászolók felé és követelve a bűnösök kézre kerítését, mielőbbi megbüntetését. Már hétfőn összeült az ENSZ BT, ahol az országok képviselői megegyeztek abban, hogy példát kell statuálniuk, és olyan válaszlépést sürgettek, amely a jövőben elejét veszi minden hasonló, az emberiség ellen elkövetett bűntettnek.

Brüsszelben a képviselők egyhangúan megszavazták az embargó bevezetését az afrikai ország ellen, amely embargó mindaddig kitart, ameddig az ország vezetése le nem mond, bocsánatot kérve a keresztény közösségtől. Egyúttal megszavaztak egy 10 millió eurós gyors segélyt az afrikai, elnyomott keresztény közösségek megsegítésére is. Kedden Nigériába utazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki személyesen felkereste a kórházban lábadozó sebesülteket, és ígéretet tett, hogy a bűnösök felkutatásában az Európai Unió segítségére is számíthatnak.

Washington álláspontja világos és egyértelmű az ügyet illetően. Az Egyesült Államok elnöke mielőbbi nemzetközi katonai fellépést sürgetett a közelmúltban zajló vérengzések leállításának ügyében és ehhez a NATO haderejének segítségére számít.

A leggyorsabban talán, mégis a Vatikán reagált. Róma püspöke nemzetközi összefogást sürgetett az afrikai keresztények védelmében, kihangsúlyozva, hogy az utóbbi időben világszerte tapasztalható keresztényüldözés és a gyakran, mészárlásba torkolló erőszak ellen csak az országok hathatós és egységes összefogása segíthet. Egyben, imahetet hirdetett, kérve az áldozatokért és a keresztények békéért való buzgó könyörgést. Imára való felhívásához csatlakoztak a keresztény felekezetek is.

Ez is érdekelheti:  Társadalmi és politikai demencia a kegyelmi ügyben…

A civil szervezetek is derekasan kiveszik a részüket a segítségnyújtásból. Folyamatosan gyűjtik az adományokat, orvosok utaznak Nigériába, sőt, egy neve elhallgatását kérő milliárdos felajánlotta egy modern orvosi eszközökkel felszerelt kórház felépítését a térségben. Az áldozatok hozzátartozóit önkéntes pszichológusok segítik a gyász feldolgozásában és a civil szervezetek aktivistái együtt imádkoznak a családokkal, az ott, két nap alatt, kész elemekből összerakott imaházban. A templom tatarozásának költségét az Európai Unió a Vatikánnal közösen vállalja.

Nemzetközi alapítványok több országban megrendezett jótékonysági koncertsorozattal kívánják felhívni a világ figyelmét a keresztény áldozatokra.

Megszólaltak a világ vallási vezetői is, elítélve a keresztények elleni erőszakot.

A média hatására és a példátlan összefogásnak köszönhetően, hihetetlen szimpátia alakult ki az egyszerű polgárokban. Egymást érik a különböző felajánlások a közösségi oldalakon, a profilképek alatt egyre-másra találkozunk az: „Én a keresztényekkel vagyok” felirattal, amely különböző nyelveken fejezi ki az emberek együttérzését és szeretetét. Londonban békés keresztény-párti tüntetést szerveztek. A több tízezres tömeg transzparenseken hirdette: „Mi Jézussal tartunk!”, „Nem engedünk a keresztényellenes erőszaknak!” Több ilyen felirattal vonultak a Buckingham palota elé, ahol az angol királyi család tagjai csatlakoztak a tüntetőkhöz és a közös imához.

Két nappal ezelőtt nyilvánosságra hozták a terrorcselekményt elkövetők jelenlegi tartózkodási helyét és a sajtó egyes forrásokra hivatkozva közölte, hogy az amerikai hírszerzés nyomon követi mindegyikük családi hátterét, a kiképzésük helyét, sőt, azt is tudni vélik, hogy milyen úton-módon jutottak a fegyverek birtokába. A válaszlépés gyors és kiszámított lesz, kerülve a terroristák meggyilkolását, hogy majd később kihallgathassák őket, megtudva, kik állnak a keresztényellenes csoportok hátterében. Ezt követően, nemzetközi bíróság ítél majd fölöttük. A vád népirtás és sorozatosan elkövetett, emberiség ellenes bűntett lesz.

Nagyjából ennyi történt egy hét alatt… Illetve, nem történt semmi! Most sem! Mert az Unió és az USA dörzsölgeti véres kezét, és magában elégedetten kuncog egyet-egyet, amikor keresztények haláláról, meggyilkolásáról esik szó. Ferenc pápa pedig harcol a hívőkkel, a Krisztushoz hű papokkal – és a latin mise ellen! Számára is csak két mondat Nigéria… A fenti tudósítás tehát, csak egy normális világ normális hozzáállásáról szólt… ha lenne ilyen. Ám, ilyen nincs. Nigériában, csendben eltemetik az áldozatokat és a fegyverek tovább dörögnek újabb és újabb halált okozva… Leyen pedig Kijevbe látogat dicsérni Zelenszkij demokráciáját…

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

Mert a világ őrült és velejéig gonosz! A gyilkost ünneplik, az állítólagos agresszor válik áldozattá, és a mártírok sikolya süket fülekre talál. Töménytelen fegyver szállításával igazolják a hazugságokat és biztatják a gyilkosokat további vérontásra. Bizonyítékot hamisítanak, elhallgatnak és elhallgattatnak mindenkit, aki az igazságnak akár a morzsáit is elhintené. A keresztények legyilkolása ma már nem bűn, inkább erény, európai érték. És a gyilkosokat piedesztálra is emelik.

Miért említettem az elején, hogy most ortodox Pünkösd van? Mert éppen ezen a héten olvastam egy kétségbeesett segélykérést. Ezúttal a „kulturált” Európából, Ukrajnából, ahol a Szvjatogorszk Lavrában található, moszkvai ortodox egyház kolostorában élő szerzeteseket, az Azov és a Jobb Szektor martalócai napokig kínozták, hogy tagadják meg hitüket. Végül, tüzet nyitottak a celláikban tartózkodó szerzetesekre és apácákra. Három férfiszerzetes és egy apáca rögtön elhunyt, többen megsérültek. Két nap elteltével még ketten, egy szerzetes és egy apáca is belehalt a súlyos sérülésekbe. Így, a halálos áldozatok száma hat főre emelkedett. Ezt, persze, a mindent (is) tudó média nem közölte. Készségesen elfogadta az ukrán álláspontot, amely szerint, kisebb tűz keletkezett a tüzérségi hadműveletek következtében.

Tehát, két keresztény-mészárlás történt, két különböző kontinensen, öt napon belül. A világ pedig cinkosan és közömbösen hallgat minderről. Vállat von mindenki a segélykérésre, és a közöny bűnével rálegyint, nem hiszi el, vagy nem akarja elhinni… mindegy: „…csak fake-news ez is, akár a többi…” – mondja saját lelkiismerete megnyugtatására. Hiszen, kényelmetlen erről tudomást venni, és senki sem akar belegondolni, hogy a következő talán ő lehet… ő lesz! Homokba dugják a fejüket inkább, és engedelmesen bégetnek, miközben a mainstream hírek bódító füvét legelik. A világ szidja a magyar kormányt, mert kilóg a sorból, mert segíteni mer, és nem kíván a gyilkosságban szövetségesei cinkosává válni.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

Hiszen, ma az a fő Európában, hogy ne sértődjön meg senki. Sokan, a mieink közül is szégyellik a múltjukat, a kereszténységüket, a magyarságukat és mindenben, ami keresztény és magyar, a jobb élet gátját vélik felfedezni. Talán, egyszer nekik is kinyílik a szemük a „való világra”, és akkor összefogva, egy emberként még menthetjük (megmenthetnénk…), ami menthető. Bár erre vajmi kevés a remény… Mert a hazaárulók és az értetlenek, hazaárulók és értetlenek maradnak… A világ pedig tovább rohan saját vesztébe Leyen és lélektelen gazdáinak vezetésével.

Kiemelt kép: keresztény temetés Nigériában, forrás: facebook.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük