KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brüsszeli megállapodás a magyar kompromisszumos javaslat szerint?

Ha lehet hinni a Brüsszelben terjedő pletykáknak, akkor a magyar kompromisszum felé tett lépéssel fogadták el a döntést – írja a Magyar Nemzet.

Ennek értelmében az Európai Bizottság éves szinten felülvizsgálja a kiadásokat, majd a jelentést megvizsgálja az Európai Tanács is. Ezen felül két év múlva egy nagyobb felülvizsgálatot tarthatnak – ennek részletei azonban még nem derültek ki.

Ez is érdekelheti:  Breaking: Megegyeztek Ukrajna támogatásáról az EU csúcson

Amennyiben mindent jóváhagynak uniós szinten, az egyértelmű lépés Magyarország álláspontja felé a 26 tagállam részéről. Charles Michel szóvivője azonban elmondta, a jogállamisági feltételrendszerben is várhatók változások.

A bejelentést Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is üdvözölte.

Hálás vagyok Charles Michelnek és az EU vezetőinek, hogy létrehozták a 2024–2027 közötti időszakra szóló 50 milliárd eurós ukrán hitelkeretet

– írta.

Zelenszkij mellett az uniós tagállamok vezetői is sorra hírül adták a fejleményeket. Közülük Ulf Kristersson svéd miniszterelnök tűnt ki a sorból, ő ezt a lépést az USA-nak címezte.

Szerinte  az Egyesült Államoknak is erős jelzést küldenek arról, hogy Európa egységesen kiáll Kijev mellett, és azt szeretné, ha Washington is folytatná a támogatását.

Várhatóan a svéd kormányfő egyeztetni fog Orbán Viktorral Brüsszelben, ám előreláthatólag nem fog szó esni a svéd NATO-tagságról, Kirstersson budapesti útjának időpontja viszont szóba kerülhet.

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU-csúcson (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük