KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

BRFK: erőszakkal próbálták áttörni péntek este a rendőrsorfalat Budapesten agresszív tüntetők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy „néhány száz főből álló agresszív tömeg” a pénteki esti diáktüntetés után, este 8 és 9 óra áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője péntekről szombatra virradó éjjel Budapesten, rendkívüli sajtótájékoztatón.

Fülöp Gergely rendőr alezredes felidézte, hogy pénteken jogszerűen bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyűlés tartottak, amely a Kossuth téren kezdődött és az Oktogonon ért véget. A befejezett gyűlésből egy csoport megindult az Andrássy úton a Hősök tere irányába, a jogellenes gyűlés résztvevői a Rippl-Rónai utca magasságában megpróbáltak lekanyarodni a belső utcákba, ahol rendőrsorfal állta útjukat – ismertette a részleteket.

Fülöp Gergely felidézte, hogy a tüntetők először csak verbálisan, majd tettleg is provokálták a rendőröket. Elkezdték őket dobálni, először papírrepülőkkel, végül „egyre komolyabb” tárgyakkal. Felsorolása szerint teli sörösdobozt, fémtermoszt, vascsavart is dobtak a rendőrök felé, továbbá horgászbotot, összetört zászlórudat vágtak be és szúrtak be a a rendőrök közé, valamint egy füstgyertyát is bedobtak a sorfal mögé.

Budapest, 2023. május 20. / Tüntetők által a rendőrök felé dobott tárgyak egy asztalon a Budapesti Rendőr-főkaptányság (BRFK) sajtótájékoztatóján 2023. május 20-án. Fülöp Gergely rendőr alezredes, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a tájékoztatón elmondta: erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy „néhány száz főből álló agresszív tömeg” az előző esti diáktüntetés után áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál. /MTI/Kovács Tamás/
Budapest, 2023. május 20. / Tüntetők által a rendőrök felé dobott tárgyak egy asztalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtótájékoztatóján 2023. május 20-án. Fülöp Gergely rendőr alezredes, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a tájékoztatón elmondta: erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy „néhány száz főből álló agresszív tömeg” az előző esti diáktüntetés után áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál. /MTI-Kovács Tamás/

Az eszközöket a sajtótájékoztatón bemutatták a sajtónak, valamint az esetről készült rendőrségi – köztük drónfelvételeket is – levetítettek.

Az alezredes közölte: a rendőrök folyamatosan felszólították az agresszív tömeget a jogellenes cselekmény abbahagyására.

Úgy fogalmazott, hogy „ez az egyre agresszívabb támadás, ami közvetlenül veszélyeztette volna a rendőrök testi épségét, megalapozhatta, megalapozta volna a rendőrségi törvény által szabályozott kényszerítőeszközök alkalmazását” azonban a rendőrök „óriási türelmet” tanúsítva testi erővel tartották vissza „ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember”.

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Fülöp Gergely elmondta:

némely portálon álhírek kezdtek el terjedni a rendőrségi intézkedéssel kapcsolatban, amivel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a rendőrök „a lehető leghumánusabb módon, jogszerűen, szakszerűen, törvényesen jártak el az intézkedések során.

Tájékoztatása szerint négy fiatalt biztonsági intézkedés keretében, a saját testi épségük védelmében emeltek ki, mivel az „erőszakos tömeg” hozzápréselte őket a rendőrsorfalnak.

„Ez semmilyen további eljárást nem jelent részükre” – jelezte.

Az alezredes közölte azt is, hogy két embert a helyszínen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt elfogtak és a rendőrség további feljelentéseket tesz csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen, egy emberrel szemben pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt tettek szabálysértési feljelentést.

A rendőrség elemezni fogja valamennyi felvételt és „könnyen lehet”, hogy további eljárásokat is indítanak – fűzte hozzá Fülöp Gergely, arra is kitérve, hogy az összes intézkedés számáról várhatóan szombaton tudnak tájékoztatást adni.

 

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó:

Újra erőszakos tüntetésbe torkollott a baloldal akciója – Tordai Bence irányított a Lendvay utcában

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “BRFK: erőszakkal próbálták áttörni péntek este a rendőrsorfalat Budapesten agresszív tüntetők

  1. Jogszeru,szakszeru,törvényes.Agressziv terrorista tüntetők jogokat követeltek megint.
    Micsoda alantas tett,emberi jogok,élethez,emberi méltósághoz,embehez méltó létezéshez stb való meg mindenféle egyéb jogok.Normálisak ezek ugyanazon baromságokat követelnek mint a gondolkodó öreg fasiszta éhnyuggerek,Skandallum!
    Nyuggerek fés iatalok képzelik magukat ner strómannak.Méghogy jogok.Majd aztán szakszerü jogszerü törvényes viperával bóditó gázzal tán észhez lehet tériteni őket.Vagy a nemzet fővadászai lj,szs hosszu puskák,a tussall irányt mutat az ilyen parazita,a fennálló ner rend stb stb stb elleni lázitóknak,felbujtóknak,sötétben bujkáló fenevadaknak.
    Emberi jogok stb térj már észhez lázongó senkiházi rabszolga,ez már nem a te primitiv világod.Hanem a nagyméltóságu ..kegyelmes közpénz sogor-koma multimilliárdosok hatalmasságok és strómanjai birodalma.
    Egy nem baloldali nyugger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük