A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újra erőszakos tüntetésbe torkollott a baloldal akciója – Tordai Bence irányított a Lendvay utcában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb diáktüntetést tartottak pénteken Budapesten, a baloldal akciója ezúttal is erőszakba torkollott. A BRFK közlése szerint a tüntetők szándékosan provokálták a rendőröket: lökdösődtek, tolni kezdték a rendőrsorfalat és megpróbálták áttörni azt, közben palackokat és vascsavarokat is dobáltak, a rendőröket folyamatosan verbálisan is provokálták. A Lendvay utcában a rendőrök elleni támadást Tordai Bence irányította.

A résztvevők a Kossuth Lajos térről, a Parlament mellől indulva az Oktogonhoz vonultak.

A megmozdulást az Egységes Diákfront “Gyerekeket bántasz! – 7igennel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” címmel, a korábbiak folytatásaként hirdette meg.

A megmozdulás résztvevői dobszóra gyülekeztek a Kossuth Lajos téren, majd a tömeg elindult az Oktogonhoz.

A transzparenseken egyebek mellett a „Történelmet mindig az ifjúság írja”, „Nekünk is van szívhangunk!”, „Minden hatalom a népé” szövegek voltak olvashatók.

A tüntetők nemzeti színű, európai uniós, valamint a pedagógusokért tartott tüntetések jelképévé vált kockásing-mintás és körbezárt felkiáltójelet ábrázoló zászlókat lobogtattak. Feltűnt a tömegben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, a Pedagógusok Szakszervezetének és a Tanítanék Mozgalomnak a lobogója is.

A tüntetésen jelen volt több ellenzéki politikus, köztük Hadházy Ákos, Tordai Bence, Szabó Tímea, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós, Jámbor András, Arató Gergely, Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is.

A demonstráció végén a tüntetők egy csoportja – Tordai Bence vezetésével – a Fidesz székháza elé vonult, de a Lendvay utca mindkét oldalát a rendőrség lezárta.

Forrás: police.hu

A BRFK közlése szerint a tüntetők szándékosan provokálják a rendőröket, de a rendőrsorfal visszatartja az agresszív résztvevőket. Mint írták, a jogellenes gyűlés résztvevői a Lendvay utcában lökdösni, tolni kezdték a rendőrsorfalat és megpróbálták áttörni azt, közben palackokat és vascsavarokat is dobáltak, a rendőröket folyamatosan verbálisan is provokálják. A rendőrök újra többször hangosbeszélőn szólították fel a résztvevőket a jogsértés befejezésére.

Forrás: police.hu

 

Az M1 összeállítása:

Szombat hajnalban rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a rendőrség az esti tüntetésről:

hirado.hu

Kapcsolódó:

BRFK: erőszakkal próbálták áttörni péntek este a rendőrsorfalat Budapesten agresszív tüntetők

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: