Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány kerekedett Szlovákiában a magyar himnusz eléneklése miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Halász Béla polgármester kérte fel a képviselőket, hogy elénekeljék el együtt a himnuszt.

Panasszal fordult a Legfőbb Ügyészséghez a Szlovák Értelmiségiek Szövetsége (Združenie slovenskej inteligencie – ZIS), amiért november végén, a gútai alakuló testületi ülésen Halász Béla polgármester felkérésére a képviselők elénekelték a magyar nemzeti himnuszt – tájékoztatott a Felvidék.Ma.

A szlovák szervezet egy hatályban lévő szlovák törvényre hivatkozva fordult panasszal a Legfőbb Ügyészséghez.

„Az állami himnuszt államünnepek, emléknapok, évfordulók és más jelentős országos vagy helyi jellegű események alkalmával játsszák vagy éneklik; más ország állami himnuszát akkor játsszák, ha jelen van az illető ország hivatalos küldöttsége. Az előző mondat nem érinti a természetes és jogi személyek jogát más ország állami himnuszának játszását vagy éneklését illetően.”

„Véleményünk szerint a városi képviselő-testület közfeladatot ellátó szerv, nem természetes vagy jogi személy, és ezért ez a köztestület megsértette a fent említett törvényt, amikor a nyilvános alakuló ülésén egy másik állam nemzeti himnuszát énekelte” 

– érvelt a szervezet.

A szervezet célkitűzései

A lap utánanézett ennek a szlovák szövetségnek. Azt állítják magukról, hogy olyan hazafiak, akik aktívan részt vesznek a szlovák társadalom nemzeti jellegének kialakításában. A szervezet erőfeszítéseket tesz Szlovákia „integritásának és területi épségének védelmére, valamint a nemzeti erők egyesítésére.”

A Szlovák Értelmiségiek Szövetsége 3800 követővel rendelkezik a közösségi hálón, ahol ezen hír kapcsán az egyik követőjük így nyilvánult meg: „Deportálni őket azonnal, kicsit mellette vannak, a Duna másik oldalára valók”. 

Mandiner

Kiemelt képen a szlovák zászló, háttérben a felkelő nappal a “szlovák tengerparton”

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: