KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bombariadó volt több szerbiai minisztériumban és iskolában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szerb pénzügyminisztériumban és a külügyminisztériumban, valamint országszerte számos általános és középiskolában volt bombariadó csütörtökön – közölte a szerbiai belügyminisztérium.

Az iskolákba kora reggel érkeztek fenyegető levelek, így a diákokat hazaküldték, az épületek átvizsgálása elkezdődött. A pénzügyminisztériumba délelőtt, a külügyminisztériumba pedig dél körül, Mevlüt Cavusoglu török és Nikola Selakovic szerb külügyminiszter találkozójának idején érkezett meg a fenyegetés. Mindkét épületet kiürítették, és a rendőrség átvizsgálja az épületeket.

Az utóbbi hónapokban a belügyminisztérium tájékoztatása szerint Szerbiában több mint ezer bejelentés érkezett robbanószerkezetekről, eddig minden fenyegetés hamisnak bizonyult.

Aleksandar Vulin belügyminiszter május közepén egy televíziós interjúban arról beszélt: a hamis riasztások célja, hogy Szerbiát nyomás alatt tartsák. Azt akarják elérni, hogy Szerbia „ne dönthessen önállóan, hanem nyomás alatt és félelemből hozzon döntést”, és vezessen be szankciókat Oroszország ellen.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: