KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Babaruhát váltott az AZOV – az újjáalakult azovisták lehagyták a náci szimbolikát a jelvényükről

Már korábban, elsőként számoltunk be a magyar médiában arról, hogy Harkovban megalakult sz új „AZOV” zászlóalj, miután Mariupolban az azovnácik megadták magukat, illetve szétverték őket az orosz erők.

Most új hírek érkeztek az Európában betiltott és elérhetetlenné tett RT News Tv csatorna és hírközlő portál jóvoltából, melyet ebben a „szabad világban” úgy vadásznak az emberek, mint a kádár éra alatt a Szabad Európa Rádiót, vagy az Amerika Hangját.

Az RT News arról számol be a The Times-ra hivatkozva, hogy a hírhedt Azov nacionalista ezredet úgy élesztik újjá, hogy közben a jelvényükről eltávolították a nácikhoz köthető Wolfsangel jelképet.

A brit lap úgy értesült, hogy az új azovisták kikozmetikázott jelvényéből kivették a Wolfsangelt vagy „farkashorgot”, és helyette az Ukrajna nemzeti jelképének számító aranyszínű 3-as tőrt, vagy „szigonyt” használják. Itt szeretnénk emlékeztetni, hogy ennek hátterében nagy valószínűséggel az állhat, hogy az orosz média rendszeresen utalt Ukrajna a szélsőjobboldali nacionalista jellegére, külön kiemelve az Azovot. Azonban nem csupán az orosz média foglalkozott ezzel a jelenséggel, de a Time magazin és a New York Times is.

Az új egység parancsnoka, Makszim Zsorin azonban azt mondta a lapnak, hogy az egység „ugyanazoknak az elveknek és ideológiai alapoknak a nyomán jött létre, mint a legendás Azov-ezred”.

2019-ben Kijevben vonulnak fel az Azov-ezred veteránjai, akiknek transzparensein egy náci szimbólumból, a Wolfsangelből származó embléma látható. / Fotó: Maxim Dondyuk
Vagyis semmi sem változott csak a babaruhát cserélték le az ukronácik, hogy szalonképesebbnek tűnjenek.

Az Azov zászlóaljat 2014-ben önkéntesekből álló egységként hozták létre, amely főként szélsőjobboldali aktivistákból állt, akik hajlandóak voltak harcolni a Donbass-régió szakadár köztársaságai ellen. Nem sokkal később azonban Petro Porosenko akkori elnök utasítására hivatalosan is beintegrálták az egységet Ukrajna Nemzeti Gárdájába.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük