KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Az USA olajat önt a tűzre” – Moszkva keményen bírálta Biden tegnapi kijelentéseit

Szerdán Joe Biden jelenlegi amerikai elnök nyilvánosan beszélt az amerikai csapatok Oroszország elleni bevetésének lehetőségéről. Anatolij Antonov, Moszkva washingtoni rendkívüli és meghatalmazott nagykövete teljesen elfogadhatatlannak minősítette a kijelentéseket. Szerinte az USA megpróbál „olajat önteni az ukrajnai konfliktus tüzére”.

Anatolij Antonov, az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott USA-ba delegált nagykövete teljesen elfogadhatatlannak minősítette Joe Biden amerikai elnök kijelentéseit az Oroszországgal való katonai összecsapás lehetőségéről. A diplomata szerdán újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az USA nem riad vissza a meséktől és a hazugságoktól, ha Oroszországról van szó. Antonov olyan példákat említett, mint a Bucsában történt állítólagos atrocitások, amelyeket a Nyugat általi kitalációnak minősített, vagy például azt az állítólagos tervet, miszerint Moszkva esetleg atomfegyvereket vetne be az ukrajnai konfliktusban.

Az ilyen „rémtörténeteket” azért találták ki, hogy az adófizetők és a józan politikusok előtt igazolják az Oroszország „elrettentésére” fordított elképzelhetetlen nagyságú pénzügyi kiadásokat

– folytatta a nagykövet. Az USA teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, amikor meggondolatlanul spekulál az orosz fegyveres erőkkel való közvetlen összecsapás lehetőségéről. Antonov ezt meggondolatlan kísérletnek minősítette, ami „olaj a tűzre az ukrajnai háborúban”. Az ilyen provokatív retorika elfogadhatatlan Oroszország nukleáris hatalomként viselt felelősségét tekintve.

A diplomata azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok – telhetetlen fegyveriparával – közvetlen haszonélvezőnek tekinthető az ukrajnai konfliktusban. Ezt erősítette meg a Kijevnek szánt 52. katonai segélycsomag, amelyet szerdán jelentettek be.

Joe Biden amerikai demokrata párti elnök szerdán a Republikánus Párt képviselői előtt az Ukrajnának szánt újabb pénzügyi injekció mellett érvelt. Beszédében azzal fenyegetőzött, hogy egy Ukrajna feletti orosz győzelem lehetővé tenné a NATO-szövetségesek elleni orosz támadást. Ez háborúba sodorná az amerikai csapatokat, és arra kényszerítené őket, hogy az orosz hadsereggel csapjanak össze.

Ez is érdekelheti:  A Trump elleni merénylet-kísérlet megbonyolítja Biden kampányát

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov © AFP / Justin Sullivan 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük