KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA megpuccsolhatja az elnökválasztást: a török belügyminisztert Pintér Sándor figyelmeztette – állítja Soylu

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szulejmán Soylu török belügyminiszter szerdán úgy nyilatkozott, hogy május 14-én az Egyesült Államok megpróbálja befejezni azt a puccsot, amelyet a 2016-os elnökválasztás idején próbáltak végrehajtani.

„Akkor a puccskísérlet nem sikerült nekik, most a választások alatt újra megpróbálják. [Vajon csak itt [Törökországban] lesz?] Magyarországon is megpróbálták. [Orbán Viktor] magyar elnök kidobta [Soros Györgyöt] Magyarországról; három jelöltet állítottak [az elnöki posztra] Orbán ellen”

– mondta egy török műsorszolgáltatónak adott interjúban.

Soylu hozzátette, hogy Pintér Sándor magyar belügyminiszter figyelmeztette őt arra, hogy az Egyesült Államok pénzügyi támogatást nyújt török civil szervezeteknek, hogy beavatkozzanak a közelgő választásokba. Azzal is vádolta az Egyesült Államokat, hogy 1960-ban és 1971-ben puccsokat szerveztek Törökországban.

A miniszter azt mondta, hogy felvétel készült egy találkozóról, amelyen egy „most sok mindent kijelentő” személy találkozik „egy érdekelt ország” nagykövetével, akit négy hónappal korábban, az utóbbi törökországi látogatása alkalmával az ő belügyminisztere eligazított arról, hogy „hogyan lehet felfordulást csinálni”. Soylu azonban nem volt hajlandó megnevezni az országot és a szóban forgó személyt.

Soylu bizakodását fejezte ki, hogy Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő elnök már az első fordulóban könnyedén megnyeri az elnökválasztást.

A török ​​Ivem cég közvélemény-kutatása szerint Erdogan 3%-kal az ellenfele előtt nyerheti meg a második fordulót a május 14-én tartandó választásokon.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © AP Photo / Ali Unal

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük