KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz vagyonok átadása Ukrajnának felborítaná a globális pénzügyi rendszert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A múlt hét végén az amerikai média arról számolt be, hogy az amerikai képviselőház néhány vezető republikánus tagja olyan tervet dolgoz ki, amely Ukrajnának pénzügyi kölcsönt biztosítana abból a 300 milliárd dolláros orosz vagyonból, amelyet az Egyesült Államok az ukrajnai különleges művelet megindítását követően fagyasztott be.

Ha Oroszország lefoglalt vagyonát odaadnák Ukrajnának, az tönkretenné a globális pénzügyi rendszert – mondta Dan Lazare újságíró a Szputnyik keddi The Critical Hour című műsorában. Arra is figyelmeztetett, hogy ez egyenértékű lenne azzal, mintha az Egyesült Államok hadat üzenne Oroszországnak.

„Ez egy nagyon veszélyes lépés” – figyelmeztetett Lazare. „Tényleg eléggé elképesztő, hogy az egész rendszer egyre nagyobb sebességgel halad lefelé a lejtőn… [az orosz eszközök lefoglalása] megijeszti Szaúd-Arábiát és megijeszti Kínát. Az egész globális pénzügyi rendszer egyfajta törvényes együttműködésen nyugszik, de ha ezt felborítjuk, akkor az egész rendszer tönkremegy”.

„Ez egyfajta nyilatkozat, a háború kiszélesítése [és] az Egyesült Államok hadüzenete Oroszországnak”

– tette hozzá.

„Az ukrán erők kezdenek szétesni. Lehet, hogy, a szétesés szó valószínűleg túl erős kifejezés ezen a ponton, de mindenképpen látszik rajtuk a feszültség” – magyarázta. „Elfogynak a tüzérségi lövedékek, kifogynak az egyéb fegyverzetükből, Oroszország pedig folyamatosan előrenyomul. A kérdés tehát most az, hogy „meddig tart ez a folyamat, mielőtt Ukrajna megroppan?””.

Lazare elmondta, hogy az ukrajnai helyzet miatt Joe Biden amerikai elnök „halálra van rémülve”, és hogy „fogalma sincs”, hogyan lehetne megkerülni a további pénzügyi segélyeket blokkoló kongresszust.

„Nagyon nehéz elhinni, hogy az USA hagyja, hogy Ukrajna a mélybe süllyedjen, de úgy tűnik, éppen ez történik”

– tette hozzá.

„Ez azt jelenti, hogy nagyon közeli szövetségeseket hagyunk cserben” – mondta Lazare.

„Különösen annak fényében, [hogy] az USA okozta valójában ezt a háborút azzal, hogy 2014-ben támogatta azt a szélsőjobboldali vezetésű katonai puccsot, ami többé-kevésbé elkerülhetetlenné tette az orosz katonai választ”.”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép illusztráció / rubel, dollár / Forrás: Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Súlyosan bántalmaztak egy néhány hetes csecsemőt Szombathelyen

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük