KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz erők újra felkínálták a lehetőséget a megadásra a mariupoli Azovstal üzemben lévő ukrán erőknek

Moszkva: A Mariupolban megmaradt „nacionalista zászlóalj” fegyveresei és „külföldi zsoldosai” megmenekülnek, ha leteszik a fegyvert

Oroszország kedden újabb lehetőséget kínált a fekete-tengeri Mariupol kikötővárosában található Azovstal acélgyárban megmaradt ukrán erőknek a megadásra.

Az Azovstalban tartózkodóknak moszkvai idő szerint 14:00 és 16:00 óra között kell elhagyniuk a létesítményt fegyvertelenül – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

„Tekintettel az azovsztáli kohászati ​​üzem katasztrofális helyzetére… az Orosz Fegyveres Erők 2022. április 19-én, moszkvai idő szerint 12 órától ismét felajánlják a nacionalista zászlóaljak és külföldi zsoldosok fegyvereseinek, hogy fejezzék be az ellenállást és tegyék le a fegyvert”

közölte az orosz védelmi minisztérium. nyilatkozat.

„Mindenkinek, aki leteszi a fegyvert, garantáljuk az életbenmaradást”

tette hozzá a minisztérium.

A közlemény megfogalmazása – szinte szóról szóra – ugyanaz, mint az ukrán erőknek vasárnap már egyszer megtett ajánlat, amelyet végül elutasítottak. A hírek szerint a kijevi hatóságok szigorúan megtiltják csapataiknak, hogy megadják magukat az oroszoknak.

Moszkva ismét felszólította az ukrán vezetést is, hogy adjon parancsot harcosainak az „értelmetlen ellenállás beszüntetésére” és a megadásra.

Mariupol volt a legsúlyosabb harcok színhelye az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus során. A várost mára szinte teljes egészében az orosz erők irányítják, az Azovstal üzem területe pedig az ellenállás helyszíne. A hatalmas földalatti alagúthálózattal rendelkező acélgyárban rekedteknek nincs víz- és élelemkészletük

– közölte korábban a Védelmi Minisztérium a lehallgatott kommunikáció alapján.

Moszkva becslései szerint az ukránok vesztesége Mariupolban elérte a mintegy 4000 főnyi katonát, akik között „külföldi zsoldosok” is vannak, valamint a szélsőséges Azov alakulat nacionalista harcosai.

Egyes információk szerint Kijev azért sem engedélyezi Azovstal védőinek a megadást, mert közöttük olyan magas rangú amerikai, brit és francia katonatisztek is vannak, akiknek az elfogásával teljesen nyilvánvalóvá válna az egész világ számára, hogy kik is tartják szoros gyeplőn a kijevi vezetést.

Ez is érdekelheti:  A NATO szerepvállalását sürgette az ukrajnai béketárgyalások megkezdésében a magyar delegáció vezetője

Kiemelt kép: Általános nézet a mariupoli Azovstal üzemről. © Szputnyik / Ilja Pitalev


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük