KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz erők újra felkínálták a lehetőséget a megadásra a mariupoli Azovstal üzemben lévő ukrán erőknek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva: A Mariupolban megmaradt „nacionalista zászlóalj” fegyveresei és „külföldi zsoldosai” megmenekülnek, ha leteszik a fegyvert

Oroszország kedden újabb lehetőséget kínált a fekete-tengeri Mariupol kikötővárosában található Azovstal acélgyárban megmaradt ukrán erőknek a megadásra.

Az Azovstalban tartózkodóknak moszkvai idő szerint 14:00 és 16:00 óra között kell elhagyniuk a létesítményt fegyvertelenül – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

„Tekintettel az azovsztáli kohászati ​​üzem katasztrofális helyzetére… az Orosz Fegyveres Erők 2022. április 19-én, moszkvai idő szerint 12 órától ismét felajánlják a nacionalista zászlóaljak és külföldi zsoldosok fegyvereseinek, hogy fejezzék be az ellenállást és tegyék le a fegyvert”

közölte az orosz védelmi minisztérium. nyilatkozat.

„Mindenkinek, aki leteszi a fegyvert, garantáljuk az életbenmaradást”

tette hozzá a minisztérium.

A közlemény megfogalmazása – szinte szóról szóra – ugyanaz, mint az ukrán erőknek vasárnap már egyszer megtett ajánlat, amelyet végül elutasítottak. A hírek szerint a kijevi hatóságok szigorúan megtiltják csapataiknak, hogy megadják magukat az oroszoknak.

Moszkva ismét felszólította az ukrán vezetést is, hogy adjon parancsot harcosainak az „értelmetlen ellenállás beszüntetésére” és a megadásra.

Mariupol volt a legsúlyosabb harcok színhelye az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus során. A várost mára szinte teljes egészében az orosz erők irányítják, az Azovstal üzem területe pedig az ellenállás helyszíne. A hatalmas földalatti alagúthálózattal rendelkező acélgyárban rekedteknek nincs víz- és élelemkészletük

– közölte korábban a Védelmi Minisztérium a lehallgatott kommunikáció alapján.

Moszkva becslései szerint az ukránok vesztesége Mariupolban elérte a mintegy 4000 főnyi katonát, akik között „külföldi zsoldosok” is vannak, valamint a szélsőséges Azov alakulat nacionalista harcosai.

Egyes információk szerint Kijev azért sem engedélyezi Azovstal védőinek a megadást, mert közöttük olyan magas rangú amerikai, brit és francia katonatisztek is vannak, akiknek az elfogásával teljesen nyilvánvalóvá válna az egész világ számára, hogy kik is tartják szoros gyeplőn a kijevi vezetést.

Kiemelt kép: Általános nézet a mariupoli Azovstal üzemről. © Szputnyik / Ilja Pitalev


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: