BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték felrobbantásának ügye az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt

Szerdán egy éve annak, hogy felrobbantották az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat 2 gázvezetéket. Míg Oroszország az elkövetők és megbízóik azonosítását követeli, a nyugati hatalmak igyekeznek eltussolni az ügyet, mely kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Geng Su-ang, Kína állandó ENSZ képviselője arra szólított fel, hogy az érdekelt felek működjenek együtt Oroszországgal a szabotázsakció pontos körülményeinek tisztázásában ahelyett, hogy elutasítanák az együttműködést a vezeték első számú érdekeltjével.

„Reméljük, hogy kiderül az igazság, és az elkövetőket bíróság elé állítják” – mondta a kínai nagykövet.

Sergio Franca Danese brazil nagykövet a nyomozás eddigi eredményeinek nyilvánosságra hozását sürgette Dániától, Németországtól és Svédországtól. Úgy véljük, hogy ennek az epizódnak a súlyossága, a nemzetközi békére és biztonságra való egyértelmű veszélye, szükségessé teszi a vizsgálatok legalább előzetes megállapításainak átlátható és időben történő közzétételét – mondta.

Vaszilij Nyebenzija, Oroszország állandó ENSZ képviselője kijelentette: jelek utalnak arra, hogy tisztázás helyett eltussolni próbálják az ügyet, a nyugati hírközlés pedig abszurd állításokkal segít benne. A nagykövet fel is sorolt néhányat ezen abszurd állítások közül: – Oroszország robbantotta fel az orosz vezetéket; – a vezeték fölött jachtozó turisták helyezték el a bombát Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők parancsnokának instrukciói szerint; – a nyugati felderítés értesült Kijev robbantási tervéről, igyekezett róla lebeszélni, de Kijev kitartott mellette, és saját szakállára hajtotta végre az akciót.

Valamennyi verzió lényege, hogy tagadja Washington szerepét a bűn elkövetésében – mondta Nyebenzija, s hozzáfűzte:

“Számítunk mindazok támogatására, akik felismerik, hogy bármelyik ország áldozatul eshet egy ilyen támadásnak, ha a bűnt elkövető állam megrészegül a büntetlenségtől”.

A nagykövet szerint „egyre több bizonyíték merül fel a szakértői közösségben arra vonatkozóan, hogy Washington állt az Északi Áramlat vezeték megszakítása mögött, és követte el ezt az önérdek vezérelte felháborító bűncselekményt, hogy megszilárdítsa uralmát Európában, melynek oly nagy szüksége van az orosz energiára”.

Ez is érdekelheti:  Újabb nő tálalt ki Magyar Péterről (videó)

Nyebenzija felhívta a figyelmet arra, hogy nem akármilyen eseményről van szó, hanem terrortámadásról a nemzetközi csőhálózat ellen, s hogy a nyugati államok időhúzással próbálják elérni, hogy végül azt mondhassák, oly sok idő telt már el az esemény óta, hogy azt tovább már nem lehet érdemben vizsgálni.

New York, 2023. szeptember 27.

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Svéd Parti Őrség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük