KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében – erről beszélt a Kossuth Rádióban a Századvég vezető elemzője.

Palóc André szerint a KEHI- jelentése után vált érthetővé, hogy miért kellett magasabb áron, de alacsonyabb műszaki tartalommal kiírni a közbeszerzést a Lánchíd felújítására. A fővárosi számlagyár botrányáról szóló hivatalos jelentésből az derült ki, hogy a kivitelezőtől mintegy másfél milliárd forintot utaltak olyan számlákra, amelyekről aztán ügyvédek, készpénzben fel is vették a pénzt.

Értetlenül állnak a KEHI vizsgálat megállapításai előtt – így reagált a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal pénteken megjelent részjelentésére.

A dokumentumból kiderült, hogy

a beruházás során több mint másfél milliárd forintnyi közpénz vándorolhatott a fővárosi fenntartású BKK-tól a céghez.

A hatalmas összeg onnan egy másik kft-n keresztül két ügyvéd letéti számlájára került. Az utalások napján vagy néhány napon belül pedig készpénzben fel is vették a pénzt.  Az A-híd szerint ők semmilyen szabálytalanságot nem követtek el. Ezt azzal magyarázzák, hogy a Lánchíd felújítását közbeszerzésen indulva, a legjobb ajánlattal nyerték el.

Csakhogy arról nem írnak, hogy az említett közbeszerzési eljárást az A-Híd kétszer nyerte meg. Az elsőt még Tarlós István főpolgármestersége idején, ezt azonban Karácsony Gergelyék szakértők szerint értékelhető szakmai magyarázat nélkül érvénytelenítették. A második tenderben a Fővárosi Önkormányzat már

csökkentett műszaki tartalommal, az elsőnél mégis ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyilvánította győztesnek az A-Hídat.

A cégnek járó előleget közben a hatvanszorosára, összesen 4,2 milliárd forintra emelték.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint ezután már a közbeszerzési eljárás ideje alatt, és a kifizetett előlegből is történtek utalások a láncolat végén álló ügyvédek számlájára. Egyikük az a Vig Mór, akit tiltott számlagyár üzemeltetése miatt tartóztattak le a NAV nyomozói.

Ez is érdekelheti:  Hamarosan leállhat Ukrajna legnagyobb kohászati ​​üzeme a mozgósítás miatt

A dokumentum azt is megállapítja, hogy a megbízó BKK az A-Hídnak utalt kifizetéseket tovább számlázta a Fővárosi Önkormányzatnak, amit a Karácsony Gergely vezette Városháza az Európai Beruházási Banktól felvett hitelből fedezett. Vagyis e szerint lényegében

Karácsonyék hitelt vettek fel a főváros terhére, majd abból csaknem másfél milliárd forintot magánszámlákra játszottak át.

Karácsony Gergely az M1-kérdésére korábban az utalási dátumokra hivatkozva állította, hogy nincs fővárosi számlagyár, vasárnap azonban már meg sem állt, amikor az újságírók a vizsgálat eredményéről faggatták volna.

A Lánchíd átadásán Karácsony Gergely mellett fotózkodó, DK-s Déri Tibor válasz helyett lehülyézte az őt kérdező újságírókat.

És a többi baloldali politikus is nehezen értelmezhetően magyarázkodott.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosban

– erről beszélt hétfőn a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádióban. Palóc André szerint a hivatal részjelentésével összeomlott a baloldal eddig előadott védekezése, ráadásul a szálak a Városháza irányába mutatnak.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP fővárosi kampányfőnöke szerint a fővárosi számlagyár botránya arra is magyarázatot ad, hogyan kerülhetett pénzügyi összeomlás szélére Budapest.

A NAV nyomozói eddig 33 helyszínen tartottak házkutatást. Az ügyben sikkasztás, hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja is felmerülhet.

hirado.hu

Kiemelt képen: Karácsony Gergely átadja a közlekedésnek a Lánchidat 2023. augusztus 4-én / Fotó: printscreen

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Az elmúlt évtizedek legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki a fővárosi számlagyár ügyében

 1. — annyi lesz a következménye ennek is,mint a baloldal eddigi korrupciós tetteinek : -SEMMI —

 2. LÁNCHÍD A LÁNCOLATBAN KORRUPCIÓ…
  a beruházás során több mint másfél milliárd forintnyi közpénz vándorolhatott a fővárosi fenntartású BKK-tól a céghez.
  INNEN: https://internetfigyelo.com/az-elmult-evtizedek-legnagyobb-korrupcios-botranya-bontakozik-ki-a-fovarosi-szamlagyar-ugyeben/
  STB. A LINKBEN! Észrevételem a hozzászóló után: sajgó imre istván szerint:
  2024.04.15. 17:46
  — annyi lesz a következménye ennek is,mint a baloldal eddigi korrupciós tetteinek : -SEMMI —
  Válasz
  Vélemény, hozzászólás?
  Az nem lehet, hogy annyi vérkönny hiába ontja és az összeomlás elmarad… ESETEMBEN A KÁRTALANÍTÁS id.kiss 2024.04.16-0:14. Kor!
  MERT KÖVETKEZIK A:
  A bosszú angyala teljes film leírás magyarul, videa / indavideo
  Riley North, szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.
  LINKJE: https://filminvazio.pro/videa-film/peppermint-a-bosszu-angyala/?fbclid=IwAR0O_1-XNdIdCvXBoLqYwSyl-aFKmwPMZoNKLmp4PDf9XY5zrVz6ib6U96Q_aem_AVulfJVziL8HAeFYVBuuA93d0tOvsEvDhgcgukQ13N8xoMBS89wcEsjhg-S2wkZqjyiBuomlRnEuapmfr8MQkrLe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük