KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katonák: „Ha nem lennének a parasztok, éhen halnánk”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Érdekes és egyben az ukrán haderő morális és ellátási helyzetét jellemzi az a szituáció, amelyről a ZSTROKE Vk oldalának információi alapján a Szent István Légiója Közösség számolt be.

Mint írják, a Szumi régióban található Mogrica falu közelében a Területi Védelem ukrán milíciája egy HÓNAPJA VAN A JELENLEGI ÁLLÁSÁBAN, amit a helyiek „Pajzsnak” neveznek. Új zászlóaljparancsnokot is kineveztek az egység élére, aki egyelőre eddig ki sem dugta az orrát a frontszakaszra. Ez lényegében azt jelenti, hogy az ukrán katonákat otthagyták vezetés és ellátás nélkül.

„Minden reményünk a helyiekben van, jönnek és etetnek minket. Ha nem lennének a parasztok, már régen éhen haltunk volna, nyilván ezért nem lőnek ránk az oroszok, mert békés lakosok járkálnak itt folyamatosan” – mondják az ukrán katonák.

Keserűen hozzátették, hogy gyakorlatilag szinte a minden mindegy állapotában vannak, hiszen jó, ha maradt még egy tárnyi lőszerük, miközben a főhadiszálláson lévő kimutatások szerint ők teljesen el vannak mindennel látva.

Mi van, ha az oroszok offenzívába kezdenek? Akkor nekünk végünk!

– írják az elkeseredett ukrán katonák.

Nos, ilyen állapotok uralkodnak több helyen az ukrán haderőnél, miközben az ország vezetői még több embert akarnak teljesen értelmetlenül halálba küldeni, valamiféle demokrácia és egy olyan Ukrajna védelmében, amely már teljesen a háttérhatalom tulajdonában van. Egy olyan Ukrajnáért halnak meg emberek, amelyet azért védetnek velük, hogy a háttérhatalom gazdagjai még gazdagabbak legyenek, és ha esetleg majd véget ér a háború, akkor a megmaradt Ukrajna területén élők rabszolgaként dolgozzanak nekik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Ukrán területvédelmi katonák járőröznek a frontvonal közelében. © John Moore / Getty Images

Ez is érdekelheti:  Előrehozott általános választásokat jelentett be a brit miniszterelnök

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük