KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az egykori francia gyarmatról kizavarják a gyarmattartók katonáit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Burkina Faso kormánya állítólag egy hónapot adott a francia csapatoknak a kivonulásra

Burkina Faso kormánya azt követelte, hogy a nyugat-afrikai nemzet területén állomásozó francia csapatok hagyják el az ország területét – jelentette szombaton a helyi média egy kormányhatározatra hivatkozva. Párizs és egykori gyarmata viszonya már hónapok óta egyre terheltebb, a helyi lakosság Franciaországot okolja az országban tapasztalható terrorista megnyilvánulások megfékezésének hiánya miatt, sőt meglátásuk szerint több esetben az agresszorok mellé áll.

Az Agence d’Information du Burkina (AIB) (Burkina Információs Ügynökség) arról számolt be, hogy szerdán, január 18-án, Burkina Faso kormánya felmondta a Franciaországgal kötött 2018-as megállapodást, amely szabályozta a francia fegyveres erők jelenlétét az országban. Párizsnak most egy hónapja van, hogy kivonja egységeit – közölte az információs ügynökség.

Franciaországnak jelenleg 400 katonája van az afrikai országban, akik a térségben lévő iszlamista terrorista csoportok elleni küzdelem részeként állomásoznak ott.

Pénteken több százan tüntettek a fővárosban, Ouagadougouban a külföldi katonai jelenlét ellen, franciaellenes jelszavakat skandálva. Ezt és a hasonló tüntetések abból a közvélekedésből indulnak ki, hogy a francia csapatok képtelenek megvédeni a civileket az ország északi részén tevékenykedő dzsihadistáktól.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Fájhat Karácsony feje: közpénzből készpénzt csináltak a hídpénzbotrány szereplői

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük