KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok Patriot rakétákat küld Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A légvédelmi rendszerek napokon belül útnak indulhatnak

Joe Biden amerikai elnök kormánya véglegesíti a Patriot rakéták Ukrajnába küldésének terveit – jelentette kedden a CNN. Kijev hónapok óta kéri az amerikai légvédelmi rendszereket, miközben Oroszország folytatja az ukrán katonai és infrastrukturális célpontok elleni csapásokat.

A terv az utolsó szakaszában lépett, és Lloyd Austin védelmi miniszter jóváhagyására van már csak szükség, mielőtt Biden asztalára kerülhet a jóváhagyás aláírásra – áll abban a jelentésben, melyet három névtelen amerikai tisztviselőre hivatkozva hoztak szellőztettek meg. Austin minden bizonnyal jóváhagyja a tervet, és a döntésről szóló bejelentés már a héten megtörténhet – közölték a tisztviselők a CNN -nel .

Egy Patriot rakétaegység tápegységből, egy parancsnoki állomásból, egy radaregységből és antennákból, valamint legfeljebb nyolc teherautóra szerelt kilövőből áll, amelyek mindegyikében négy föld-levegő rakéta van. A Raytheon amerikai hadiipari vállalat által kifejlesztett rendszer hatótávolsága akár 160 km is lehet, és képes elfogni a bejövő rakétákat vagy repülőgépeket.

A Patriot rendszert az Öböl-háború során tesztelték, és a Pentagon állítása szerint a hathetes konfliktus során 47 iraki Scud rakétából 45-öt sikeresen elfogott. Az izraeli hadsereg azonban később mást állított, szerintük a Scudok közül „egyet, de lehet, hogy egyet sem semlegesített a rendszer, míg a New York Times 2017-es jelentése szerint a Patriot rendszer teljesen hatástalan volt, amikor Szaúd-Arábia a Jemenből kilőtt huthi rakéták ellen alkalmazta.

Nem világos, hogy az USA hány Patriot rendszert küld Ukrajnának. A CNN azt írta, hogy a rakétaütegek először az amerikai hadsereg németországi Grafenwoehr-i támaszpontjára kerülnek, ahol ukrán legénységet képeznek ki a működtetésükre. A hálózat azt is megjegyezte, hogy a Patriot platformokra végzett képzés általában több hónapot is igénybe vesz.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Patriot rakétákat láttak a lengyelországi Rzeszow-Jasionka repülőtéren. Amerikai tisztviselők szerint a Biden-kormányzat készen áll egy Patriot rakétaüteg Ukrajnába küldésére (Evan Vucci/AP/PA) 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A nukleáris fegyverek harckészültségbe helyezéséről tárgyal a NATO

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük