KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok ismét légicsapásokat hajtott végre Szíriában, ahonnan lopják az olajat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök légicsapást rendelt el egy olyan szíriai fegyverraktár ellen, amelyet állítólag az iráni Iszlám Forradalmi Gárda és a hozzá kapcsolódó csoportok használnak, ez Washington legújabb válaszlépése a térségbeli illegális támaszpontjai elleni drón- és rakétatámadásokra -számol be az Orosz Hírek.

Két amerikai F-15-ös vadászgép hajtotta végre a legutóbbi légicsapást szerdán Kelet-Szíriában – közölte a Pentagon közleményében.

Az Egyesült Államok október 26-án indított csapásokat ugyanebben a térségben az Irán által támogatott militáns csoportok ellen, amelyeket Washington a támaszpontjai elleni támadásokkal vádol.

Szíriában lévő illegális amerikai előretolt állásokat és iraki katonai támaszpontokat október 17. óta legalább 38 alkalommal támadtak, ami az Izrael és a Hamász közötti háború közepette növekvő feszültséget tükrözi a térségben. Teherán többször figyelmeztetett, hogy a különböző regionális erők nem fognak tétlenül ülni, és “új frontok” nyílnak, ha Washington továbbra is támogatja Izraelt a Gázai övezet bombázásában.

A drón- és rakétatámadásokban legalább 45 amerikai katona sérült meg. Az iraki Al-Asad légibázis elleni október 18-i támadás egy amerikai “vállalkozó” halálát okozta, aki a jelentések szerint a helyszínen menedéket keresve vesztette életét.

“Az Egyesült Államok teljes mértékben készen áll arra, hogy további szükséges intézkedéseket tegyen embereink és létesítményeink védelmében” – közölte a Pentagon. “Felszólítunk mindenfajta eszkaláció ellen”.

Az amerikai csapatok 2014 óta illegálisan tartják megszállva az olajban gazdag északkelet-szíriai régiót, állítólag az Iszlám Állam (IS, korábbi nevén ISIS) terroristái ellen. A megszállás annak ellenére folytatódik, hogy a Damaszkusz ellenőrzése alatt álló területeken az orosz, amerikai, szíriai és iráni erők már legyőzték a terrorcsoportot. Az amerikai megszállók Irakba szállítják a szír olajat és mezőgazdasági termékeket. A lopás ellen Damaszkusz számtalanszor tiltakozott.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A véleménykülönbségek ellenére a V4-nek van értelme

Kiemelt képen: F-18-a amerikai vadászbombázók / Fotó: wallpaper / illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük