KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így lőtték le Jemen partjainál a méregdrága amerikai kémdrónt (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lelőttek egy amerikai katonai drónt, miközben szerdán Jemen partjai felett tevékenykedett – közölték meg nem nevezett tisztviselők több médiummal, és a csapást a hútiknak tulajdonították. A fegyveres milíciacsoport korábban drón- és rakétatámadásokat ígért Izrael ellen a folyamatos gázai harcok miatt.

Az MQ-9 Reaper drónt nemzetközi légtérben lőtték le – közölték a tisztviselők, megjegyezve, hogy az amerikai központi parancsnokság most vizsgálja az incidenst.

“Megerősíthetjük, hogy egy amerikai katonai MQ-9-es távirányítású repülőgépet lőttek le Jemen partjainál a Húti erők” – mondta a Pentagon egyik tisztviselője az ABC NEWS-nak.

A csoport megosztott egy felvételt is, amelyen állításuk szerint a csapás látható, és amelyen látható, amint egy légvédelmi rakéta eltalálja a pilóta nélküli repülőgépet, majd lángokba borul.

Szerdán korábban a Jemen egy része felett 2014 óta de facto uralmat fenntartó Hútik szóvivője azt mondta, hogy a drónt akkor érte találat, “amikor ellenséges, megfigyelési és kémkedési műveleteket hajtott végre a jemeni felségvizek felett az izraeli entitásnak nyújtott amerikai katonai támogatás során”.

“Az ellenséges cselekmények nem fogják eltántorítani a jemeni fegyveres erőket attól, hogy folytassák a katonai műveleteket az izraeli entitás ellen, szolidaritást vállalva az elnyomott palesztin nemzettel” – tette hozzá a szóvivő.

A múlt hónap végén a Húti tisztségviselői megerősítették, hogy a gázai palesztinok iránti támogatásuk jeléül több drón- és rakétacsapást mértek Izraelre, és további támadásokat ígértek.

Az amerikai hadsereg korábban közölte, hogy a Vörös-tenger felett Izrael felé tartó lövedékeket lőtt le, az amerikai haditengerészet egyik rombolója pedig állítólag októberben a Húti-erők által indított cirkálórakétákat és drónokat fogott el.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A véleménykülönbségek ellenére a V4-nek van értelme

Amerikai tisztviselők szintén megerősítették, hogy a Hamász október 7-i, Izrael elleni halálos kimenetelű támadása óta “fegyvertelen” megfigyelő drónok repülései zajlottak a Gázai övezet felett, de fenntartották, hogy a műveletek célja a palesztin fegyveres csoport által ejtett túszok felkutatása volt.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: egy MQ-9 Reaper távirányítású repülőgép. / © Isaac Brekken/Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük